По време на участието си в 24-та Генерална асамблея на

...
По време на участието си в 24-та Генерална асамблея на
Коментари Харесай

Министър Балтова поздрави Зураб Пололикашвили за преизбирането му и заяви намерението на България за домакинство на 68-та среща

По време на присъединяване си в 24-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм министърът на туризма доктор Стела Балтова организира публична среща с генералния секретар на СОТ, господин Зураб Пололикашвили. Целта на срещата бе България да съобщи желанието си за домакинство на 68-та среща на Регионална комисия " Европа " през 2023 година Решението за това, коя страна ще бъде хазаин, ще бъде взето по време на 67-та среща в Армения през идната година. Министърът на туризма съобщи и желанието на страната ни да кандидатства за мандат в комитета по „ Онлайн образование в туризма " с мандат 2023-2025 година Двете оферти бяха признати задушевно и всички участници в срещата бяха уверени, че приносът на страната ни ще е от изгода.

Министър Балтова поздрави Зураб Пололикашвили за преизбирането му на поста общоприет секретар на СОТ и му пожела вторият му мандат, който стартира с амбициозни начинания за резистентен туризъм, да е още по-успешен, макар комплицираната обстановка и пандемията от COVID-19. Зураб Пололикашвили беше избран отново от делегатите на 24-та сесия на Генералната асамблея на СОТ за идващия 5-годишен интервал.

Д-р Балтова показа на срещата с генералния секретар, че на 07.12.2021 година в София ще се организира конференция със заинтригуваните страни в бранша, като съществена тематика на полемиките ще е излъчената преди месец „ Декларация от Глазгоу за климатичното влияние на туризма ". Декларацията признава незабавната нужда от световен и пореден проект за дейности в региона на климата в туризма. Генералният секретар поздрави министъра за самодейността и сподели, че това е новият дневен ред на международния туризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР