По време на турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поставил

...
По време на турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поставил
Коментари Харесай

Ердоган с конкретни условия към Меркел и Мишел по гръцкия въпрос

По време на турският президент Реджеп Тайип Ердоган е сложил на масата лист с условия, които биха го " улеснили " да разсее напрежението с Гърция, оповестява „ Keep Talking Greece “.
Той споделил, че Турция е подготвена да стартира договаряния с Гърция и е оценил напъните на Германия за ходатайство. Според известията, той е подчертал, че по-нататъшните договаряния ще зависят от стъпките, подхванати от Гърция.
Ердоган е декларирал, че в случай че бъдат подхванати солидни стъпки на благосклонност по съглашението за митническия съюз, освобождението от визи и миграцията, връзките сред Европейски Съюз и Турция още веднъж ще получат позитивна вероятност.
 Предстои видеоконференция Ердоган-Мишел-Меркел Предстои видеоконференция Ердоган-Мишел-Меркел
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще организира във вторник видеоконференция с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и герман...
Според гръцкия вестник “Етнос “, Ердоган е изискал от Меркел и Мишел " визи от Европейски Съюз за турските жители, митнически съюз с Европейски Съюз, повече пари за бежанците в Турция “.
Open TV пък съобщи, че Ердоган е изискал и „ взаимна употреба на Егейско море с Гърция, установяване на междинна линия за газови проучвания и задачи за търсене и избавяне.
Обсъден е бил и кипърският въпрос, а Ердоган е предложил районна конференция с всички средиземноморски крайбрежни страни, в това число противоречивата администрация на окупирания от Турция Северен Кипър, която не е дипломатически приета от никоя страна по света, с изключение на от Турция. Той направи същото предложение и по време на обръщението си към 75-то Общо заседание на Организация на обединените нации във вторник.
Макар да не е ясно какво са дали обещание Меркел и Мишел на Ердоган малко след видеоконференцията, турското президентство съобщи, че страната е подготвена да стартира договаряния с Гърция.
 Ердоган и Меркел разискаха рецесията в Източното Средиземноморие Ердоган и Меркел разискаха рецесията в Източното Средиземноморие
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган беседва с немския канцлер Ангела Меркел по телефона, призовавайки към разговор за намиран...
Гърция удостовери, че двете страни са се договорили да възобновят „ проучвателните контакти “, само че не оповестиха дата, а единствено споделиха „ в бъдеще “. Контактите бяха прекъснати от страна на Турция през 2016 година
Междувременно военни делегации от Турция и Гърция се срещнаха за пети път като част от самодейност, ръководена от НАТО за разискване на механизми за деескалация в Източното Средиземноморие. В изказване турското министерство на защитата добави, че идващият кръг се възнамерява да се организира другата седмица. Целта на диалозите е да се понижи рискът от произшествия и спорове в района, съобщи министерството.
Атина е обезпокоена от обстоятелството, че Ердоган наподобява неотстъпчив по редица въпроси, които ще бъдат прегледани - освен това от ограниченията за създаване на доверие и тактиките за деескалация.
Турският ежедневник „ Хюриет “ заяви през днешния ден за идна видеоконференция сред Ердоган и гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис преди срещата на върха на Европейски Съюз, която се отсрочва за 1-2 октомври. Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас заяви, че такава конференция е допустима единствено при избрани условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР