По време на триумфалното си шествие съм Върховната рада преди

...
По време на триумфалното си шествие съм Върховната рада преди
Коментари Харесай

Голям гаф по време на инаугурацията на Зеленски

По време на триумфалното си шествие съм Върховната рада преди церемонията по встъпване в служба като президент на Украйна, Владимир Зеленски съумя да поговори с тълпата от приветстващи го хора.

Бившият комедиант трансформира и това в същинско шоу. Виждайки измежду тълпата от хора собствен сътрудник - артистът от студио "Квартал-95 " Евгени Кошевой, той подскочи и го целуна по плешивината.



Днес в Киев мина церемонията по инаугурацията във Върховната рада. В постройката на Народното събрание Зеленски произнесе клетва, след което му бяха предадени формалните знаци на властта - знакът на президента, гербов щемпел и жезъл.

По време на церемонията се стигна до конфузна обстановка. Веднага откакто ръководителят на ЦИК му съобщи удостоверението за държавен глава, Зеленски го постави на специфична възглавничка, държана от представител на почетния часовой. След това военният се върна с тържествена крачка в изходна позиция - вляво от трибуната на Върховната рада. В този миг удостоверението падна от възглавничката на земята.


По данни на украинските медии няколко депутати незабавно се хвърлили да подвигат значимия документ.

Това не е първият срам, станал по време на инаугурацията на украински президенти. През 2010 година по време на церемонията по встъпване на Виктор Янукович напряко пред него се тръшнаха вратите при входа на постройката на Върховната рада.

А по време на инаугурацията на Петро Порошено боец от почетния часовой припадна.

Превод БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР