По време на тримесечния си доклад за печалбите в сряда,

...
По време на тримесечния си доклад за печалбите в сряда,
Коментари Харесай

Qualcomm ще прибере близо 5 млрд. долара от Apple

По време на тримесечния си отчет за облагите в сряда, производителsj на мобилни чипове Qualcomm съобщи, че ще записва доходи сред 4,5 милиарда и 4,7 милиарда $ от Apple през третото фискално тримесечие, което завършва през юни, осведоми уеб сайтът LongRoom. Това включва съглашението за шестгодишния патентен лиценз, който хвърли двете компании в продължителни и тежки правосъдни борби.

Като цяло, приходите от трето тримесечие на Qualcomm ще доближат 9,2 милиарда $ до 10,2 милиарда $ и 65% до 83% от миналата година, когато Apple не плащаше лицензионни такси на Qualcomm. "Радваме се, че сме постигнали многогодишни съглашения с Apple и чакаме да продължим да ги поддържаме като клиенти ", съобщи изпълнителният шеф на Qualcomm Стив Молленкопф в изказване.

Миналият месец Apple и Qualcomm уредиха борбата между тях по отношение на лиценза на патенти, с което се приключва двугодишен спор, ден откакто стартира процесът им в Сан Диего. Двете страни оповестиха изненадващо съглашение посредством взаимно известие за пресата в това време, когато юристите показаха своите причини в съда в Южна Калифорния. Споразумението включва еднократно заплащане от Apple на Qualcomm, шестгодишно лицензионно съглашение сред двете компании и ангажимент от страна на Apple за закупуване на чипове Qualcomm.

Apple, която в началото подаде тъжба против Qualcomm през януари 2017 година, твърди, че всъщност е платила на Qualcomm два пъти, първо посредством закупуване на процесори и по-късно посредством заплащане на таксата за лиценз за франчайзинг. От компанията в Купертино, Калифорния, обявиха, че би трябвало да заплащат такси въз основата на цената на безжичния чип в своите iPhone. Apple сътрудниците Foxconn и Pegatron, които сглобяват устройствата му, се съгласиха и се причислиха.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР