По време на тестовете, ракетният двигател RS-25 аварира. Той е

...
По време на тестовете, ракетният двигател RS-25 аварира. Той е
Коментари Харесай

Двигателят на NASA с течен водород се запали по време на изпитанията

По време на тестванията, ракетният мотор RS-25 аварира . Той е предопределен за тежката ракета SLS, която ще употребява четири от тези мотори, работещи с течен водород. Самите проби бяха показани в действително време в YouTube, а полетът на ракетата SLS е плануван за средата на 2020 година.



RS-25 е ракетен мотор, който употребява течен водород като гориво и течен О2 като окислител. Той дава двигателна сила от 1670 килонютона на равнището на морското ниво, като в спешни обстановки може да усили тягата с още 9%. Двигателят бе основан за галактическите кораби с неведнъж потребление от програмата Space Shuttle. Всяка совалка имаше по три от тези мотори, които получаваха гориво и окислител от външни резервоари.

Преди потреблението на ракетни мотори в действителни задачи, NASA наложително ги тества, като тестванията имитират тяхната работа по време на полет. При сегашните проби, малко след началото на работата на ракетния мотор, в самата му основа се появи пламък и тестванията бяха спрени, като преди прекъсването бяха регистрирани мощни трептения.

Засега NASA не оповестява аргументите за случилото се и не прецизира, къде е зародила повредата – в самия мотор или в системата за подаване на гориво към тестовия стенд.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР