По време на технологичния форум Webit re:Inventing Europe`s Future’2018 в

...
По време на технологичния форум Webit re:Inventing Europe`s Future’2018 в
Коментари Харесай

Visa демонстрира нови технологии за разплащане на Webit в София


По време на софтуерния конгрес Webit re:Inventing Europe`s Future’2018 в София международният водач в цифровите разплащания Visa показва по какъв начин те могат да бъдат осъществявани благодарение на технологии като Интернет на нещата, виртуална и разширена действителност и така нататък Изложбената зона на Visa на събитието показа на българската и задграничната аудитория на форума определени концепции, които компанията демонстрира и в иновационния си център в Лондон.

“Visa показва разнообразни форми на разплащания, които обслужват всекидневни потребности като паркиране, поръчване на храна, покупка на облекло, зареждане на гориво и др, според от местоположението ви. На щанда ни на Webit посетителите можеха да тестват сами новите способи на разплащане. Парите в брой все по-рядко намират приложение в всекидневието в нашия все по-дигитализиращ се свят. Ролята ни на компания, която развива електронните разплащания в международен мащаб, е по-важна от всеки път, а технологиите и нововъведенията, които са в основата на бизнеса ни, са моторът за нашето развиване. Присъствието на Visa на Webit е нагледна илюстрация на тази концепция “, сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България.

На щанда на Visa беше показано и приложение за улеснение на паркирането в града. Демонстрацията включваше новаторска технология с потреблението на датчици за разкриване на свободни места за паркиране, за които алармира особено мобилно приложение. Докато колата е паркирана, приложението регистрира времето за престой (в минути). Когато автомобилът напусне паркомястото, заплащането се прави автоматизирано през специфичното приложение посредством авансово записана карта Visa и изпраща известие с електронна квитанция на мобилния телефон на притежателя.

„ Ключът към триумфа на бизнеса на Visa е опцията на компанията да предскаже бъдещето и да се приспособява към него. Изключителна е способността на Visa да построява модерни връзки оттатък наличната инфраструктура, като трансформира всяко мобилно устройство в разплащателно. Гледаме към бъдещето, както сме правили през последните 60 години, като се ръководим от правилата на партньорство, нововъведения, доверие и бистрота. Смятаме, че в прехода към цифрови разплащания и бъдеще без пари в брой, ще станем очевидци на повече промени в платежната промишленост за идващите няколко години, в сравнение с сме следили през последните няколко десетилетия взети дружно “, сподели Виш Соуани, началник „ Отношения с финтех промишлеността и стратегически партньорства “ за Visa в Европа, пред публиката на Webit в София по време на пленарната сесия, проведена от Мария Габриел, българския еврокомисар по цифровата стопанска система и цифровото общество.

В рамките на панела „ Гражданското присъединяване “ по време на срещата Webit.Cities Summit под патронажа на Йорданка Фандъкова, кмет на София, мениджърът на Visa за България Красимира Райчева разяснява по какъв начин напредването на цифровите разплащания в градовете по света основава изгоди за потребителите, търговците и най-много локалните административни институции.

Webit е най-влиятелният конгрес за нововъведения, политики, вложения, цифровата стопанска система и предприемачество в Европа за 2018 година Тази година 10-то издание на фестивала се състоеше от над 10 паралелни тематични конференции, фокусирани върху бъдещето на опазването на здравето, цифровите умения и образованието, технологиите, дамите в бизнеса и политиката, инфраструктура, медиите в 21 век и други Посетителите на конференциите имаха опцията да посетят изложбените площи на огромни, съвременни и динамични компании от разнообразни браншове на стопанската система.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР