По време на тазгодишното издание на Uber Elevate през май,

...
По време на тазгодишното издание на Uber Elevate през май,
Коментари Харесай

Uber започва доставки на храна с дронове до 2021 г.

По време на тазгодишното издание на Uber Elevate през май, основният изпълнителен шеф на компанията Дара Хосровшахи показа концепцията и опциите за образуване на услуга за доставка на храна, основана на дронове. Половин година по-късно излиза наяве, че компанията възнамерява да трансформира концепцията си в действителност до 2021 година



Според Wall Street Journal Uber търси да наеме някой, който има опит в " стандартите за полети и образованието " и може да " подсигурява безвредни, законни, ефикасни и мащабируеми интервенции ". Ако тази информация е вярна, очевидно компанията се стреми да резервира развиването на програмата си в загадка, защото на уеб страницата ѝ към този момент липсва каквато и да е информация за плана. Според изданието услугата за доставка на храна с дронове ще се споделя UberExpress и ще действа под шапката на Uber Eats. Самото изложение на колегата, който търси Uber, съгласно Wall Street Journal, би трябвало да може да направи по този начин, че дроновете за доставка да стартират работа още през идната година, а до 2021 година услугата да бъде реалност на доста пазари ".

Това, несъмнено, не е първият опит за налагането на сходна услуга. Amazon да вземем за пример направи първата си сходна доставка благодарение на компанията Prime Air през 2016 година, а Alphabet форсира проектите си в сферата през предходната година. Правилата за сходни интервенции обаче са доста комплицирани и строги, което слага редица правни трудности, които фирмите би трябвало да преодолеят, преди да стартираме да виждаме необятно разпространяване на сходни безпилотни полети.

Този план е следващото доказателство, че Uber има упоритости за развиване надалеч оттатък споделеното пътешестване. Миналата седмица да вземем за пример компанията заяви, че възнамерява да разшири транспортните си услуги, като за задачата създава идея за въздушни транспорти.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР