По време на тазгодишното издание на The Game Awards Kojima

...
По време на тазгодишното издание на The Game Awards Kojima
Коментари Харесай

Коджима не гледа положително на метавселената

По време на тазгодишното издание на The Game Awards Kojima Productions и Sony анонсираха Death Stranding 2, продължение на едноименната игра от 2019. По-късно самият Хидео Коджима разкри, че той е взел решението да пренапише напълно сюжета на играта, а повода за това е било световната коронавирусна зараза. Мнозина сметнаха първия Death Stranding за прорческа игра, поради централните тематики в нея, които бяха изолацията и потребността от това хората да се свързват между тях. Безпилотни летателни апарати, употребявани в пердах, подправените вести и появяването на „ пост-истината “, а с Metal Gear Solid 2 от 2001 и пагубно събитие, което ще се случи в Ню Йорк. Добавете към това и тематиката за насилствената изолираност на хората в Death Stranding и ще разберете за какво с изключение на за талант в гейм промишлеността, мнозина смятат Коджима и за нещо като оракул.

В неотдавна оповестено изявление на IGN с Коджима, той изяснява, че е почувствал, че в случай че показа историята във типа, в който я е бил написал е нямало да се хареса на хората – Коджима стартира работа по Death Stranding 2 незабавно след завършването на DS1.

„ Същото беше и с 9/11 (има поради самолетните офанзиви от 11.09.2001 в Ню Йорк – б.а.) и Metal Gear Solid 2. „ Литературата се трансформира, когато нещо толкоз значимо се случи. Когато се случи нещо, което никой не е мислел преди, че е допустимо, написаните преди този момент неща наподобяват по-неефективни в качеството си на развлекателен артикул. Ето за какво аз пренаписах напълно DS2 дружно с тематиките вътре в нея. Не може да се преструваш, че не се е случило нещо толкоз огромно. И до момента в който видеоигрите се базират на персонажи, които не са обвързани с действителността ни, играещите са минали през пандемията и една история, написана преди този момент просто не би им харесала по същия метод, без значение дали става дума за фентъзи или научна фантастика “, изяснява Коджима.

Може би и това е повода, заради която Коджима е вмъкнал в идната си игра нещо друго във връзка с метода, по който си споделят героите. Макар и да не издава детайлности към сюжета, той напомня нещо значимо, които мнозина са си спомнили по целия свят в последните три години.

„ Death Stranding беше история за свързването на отдалечени места – А и Б. Както Интернет, нали? Мога да проведа видеоконферентен диалог с Америка и нашите две точки ще се свържат по този метод за избран интервал от време. Това не е нещо отрицателно единствено по себе си, само че истината е, че хората не са стационарни същества. Ние се движим и в хода на този развой срещаме непредвидени хора, виждаме нови неща или даже се проваляме понякога. И това мисля е повода да еволюираме като тип – сборът от тези непредвидими и инцидентни прекарвания. Това се явява и повода да считам, че е малко подвеждащо да се втурваме към неща, като метавселената или Anywhere Door на Doreamon. Просто тъй като се е случил Covid “.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР