По време на тазгодишното издание на CES, Matrix представи следващата

...
По време на тазгодишното издание на CES, Matrix представи следващата
Коментари Харесай

Смарт часовник използва телесната топлина и слънцето за енергия

По време на тазгодишното издание на CES, Matrix показа идната версия на своя смарт часовник – PowerWatch 2. Миналогодишната версия на интелигентната джаджа притегли вниманието с това, че вместо да употребява елементарна батерия, часовникът се захранваше с сила от топлината на тялото, излъчена посредством китката на ръката на носещия го.



PowerWatch 2 е еволюция в продуктовата гама на Matrix, като вместо черно-белият екран, в този момент той може да се похвали с пълноцветен 1.2-инчов екран, а с изключение на упоменатият към този момент метод за зареждане, той употребява за същата цел и силата на слънцето. Освен това са добавени фитнес и GPS тракер.

Ако би трябвало да се уточни минус на този смарт часовник е това, че той не е точно… смарт. Или най-малко не в смисъла на Apple Watch, да речем. Не може да инсталирате приложения, да вършиме позвънявания, а известията, които получавате са с много стеснен набор. А повода е ясна – часовникът е предопределен за спортни и движещи се натури, които не желаят вниманието им да бъде разсейвано от нещо друго, с изключение на тяхната подготовка и здравословен метод на живот. Все отново, неговото приложение за смарт телефон може да се свързва с Гугъл Fit и Apple HomeKit, и несъмнено демонстрира набор от биометрични данни.

PowerWatch има алуминиев корпус и е по-малък от своя предходник. Слънчевата батерия е вградена в рамката на часовника, а в средата е ситуиран неговия LCD екран, като той може да се зарежда, както от външна, по този начин и от вътрешна светлина. Самият екран е резистентен на надраскване и е водонепромокаем (до дълбочина от 200 метра).

Планира се продажбите му да стартират от това лято на цена от $499. Всъщност, той към този момент може да се поръча авансово, а това ще ви коства $199, напряко от страницата на плана в Indiegogo, където акцията по набиране на средства за него към момента е дейна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР