По време на тържествена реч по повод 74-та годишнина от

...
По време на тържествена реч по повод 74-та годишнина от
Коментари Харесай

Индонезийският президент официално предложи преместването на столицата на о. Борнео

По време на тържествена тирада във връзка 74-та годишнина от независимостта на Индонезия президентът Джоко Видодо през днешния ден публично предложи на Народното събрание проект за пренасяне на столицата от Джакарта, намираща се на пренаселения о. Ява, на о. Калимантан (Борнео), предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Моля ви за позволение да преместя националната столица на (остров) Калимантан ", сподели Видодо, който ще постави клетва за втори мандат през октомври след спечелването на изборите през април.

"Столицата не е единствено знак на националната еднаквост, тя дава и визия за напредъка на страната. Преместването се постанова, с цел да реализираме икономическото тъждество и правдивост ", добави индонезийският президент, без да посочи къде тъкмо ще се намира новата столица.

На 2 август индонезийското държавно управление утвърди проекта за пренасяне на столицата - планът се прави оценка на 32,5 милиарда $, а строителството би трябвало да стартира през 2021 година Сегашната столица Джакарта има съществени проблеми поради остарялата си инфраструктура, предизвикваща големи тапи, отбелязва ТАСС.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР