По време на тържествена реч по повод 74-та годишнина от

...
По време на тържествена реч по повод 74-та годишнина от
Коментари Харесай

Президентът на Индонезия официално предложи столицата да се премести

По време на тържествена тирада във връзка 74-та годишнина от независимостта на Индонезия президентът Джоко Видодо през днешния ден публично предложи на Народното събрание проект за пренасяне на столицата от Джакарта , намираща се на пренаселения о. Ява, на о. Калимантан (Борнео) , предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Моля ви за позволение да преместя националната столица на Калимантан ", сподели Видодо, който ще постави клетва за втори мандат през октомври след спечелването на изборите през април.

" Столицата не е единствено знак на националната еднаквост, тя дава и визия за напредъка на страната. Преместването се постанова, с цел да реализираме икономическото тъждество и правдивост " , добави индонезийският президент, без да посочи къде тъкмо ще се намира новата столица.



На 2 август индонезийското държавно управление утвърди проекта за пренасяне на столицата - планът се прави оценка на 32,5 милиарда $ , а строителството би трябвало да стартира през 2021 година

Сегашната столица Джакарта има съществени проблеми поради остарялата си инфраструктура, предизвикваща големи тапи , отбелязва ТАСС. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР