По време на търговската сесия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на търговската сесия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът поскъпват преди речта на Джером Пауъл

По време на комерсиалната сесия в сряда сутринта щатският $ умерено се намалява по отношение на главните международни валути. Участниците на пазара чакат речта на ръководителя на Федералния запас Съединени американски щати, Джером Пауъл.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден спадна с 0,3%, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - с 0,2%.

Към 10:25 часа българско време двойката евро/долар се търгуваше при курс $1,0351 дружно евро против $1,0330 за европри затварянето на сесията във вторник. Днес сутринта общата европейска валута добави към стойността си 0,28%.

Обменният курс на американската валута спрямо японската се намали в това време с 0,03% и възлиза на 138,71 йени по отношение на 138,63 йени в края на последната сесия.

Британската лира стерлинг в сряда сутринта поскъпна с 0,24% - до $1,1970 за едни паунд в против $1,1952 за паунд при затварянето на търговията във вторник.

Джером Пауъл ще приказва в Hutchins Center for Fiscal and Monetary Policy по-късно през днешния ден с прогнози за положението на стопанската система и пазара на труда. Събитието дава опция и за отговори на въпроси от публиката. Търговците ще наблюдават от близко изказванията на шефа на Фед, надявайки се на сигнали за бъдещата траектория на паричната политика на американската централна банка.

На последното съвещание регулаторът увеличи лихвения % със 75 базисни пункта след четвъртото подред съвещание и в този момент размерът му е на най-много от януари 2008 година - 3,75-4% годишно. Последната среща за тази година ще се организира на 13-14 декември и пазарът чака по-умерено нарастване от 50 базисни точки.

Управителят на Федералния запас на Сент Луис Джеймс Балард сподели по-рано, че централната банка на Съединени американски щати ще би трябвало да поддържа главния си лихвен % над 5% през 2023 година и част от 2024 година. В същото време той означи, че няма огромна разлика сред повишение на лихвата с 50 или със 75 базисни пункта точки, само че оставя сходни " тактически " детайлности на усмотрението на ръководителя на Фед.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР