По време на търговията в сряда най-известната криптовалута в света

...
По време на търговията в сряда най-известната криптовалута в света
Коментари Харесай

Криптовалутата биткойн продължава да поскъпва стремително

По време на търговията в сряда най-известната криптовалута в света - биткойн нарастна до нов рекорден връх от 4483,55 $, преди да последва известна низходяща промяна към равнище 4131,27 $.

Така единствено в границите на актуалната година водещата криптовалута нарастна с повече от 360%, а размерът на търговията доближи внушителните 68,7 милиарда $, надвишавайки по този метод пазара на една от най-големите американски компании - Caterpillar, влизаща в състава показателя Dow Jones, оповестява деловото издание econ.bg.

Агенция MarketWatch цитира Крис Бурниск - специалист по криптовалутата, съгласно който ценовото държание на биткойн е в доста висока корелация с търсенето на думата " биткойн " (bitcoin) в търсачките на Гугъл.

В серия свои туитове, Бурникс спекулира, че повишаването на цените води до усилване на публичния интерес към биткойн, а този по-голям интерес способства за по-нататъшното му повишаване. Според Гугъл, търсенето на думата " биткойн " в неговите интернет търсачки е достигнало пик на известност през август тази година, до момента в който в границите на последните тридесет дни цената на водещата криптовалута е повишена двойно.

Поскъпването на биткойн се форсира изключително мощно от началото на настоящия месец с оглед и на обстоятелството, че тогава започва и неговия съперник в лицето на " Биткойн кеш " - криптовалута, позволяваща по-бързи транзакции в по-големи размери. Очевидната връзка сред цената на биткойн и интереса към търсенето на тази дума в интернет може да подскаже, че цените имат съвсем безграничен прогресивен капацитет, допускат някои анализатори и иокномисти.

Джон Макфий, който е създател на компания за антивирусни софтуерни артикули със същото име и някогашен буен бранител на криптовалутите, означи неотдавна в Туитър, че би се обзаложил, че цената на биткойн може да удари умопорачителните 500 000 $ в границите на идващите три години.

Крис Бурникс обаче оспорва това, отбелязвайки, че досегашните пикове при търсенето на думата " биткойн " в Гугъл са били последвани от много стабилен спад на " мощно раздутите " цени на криптовалутата. Той дефинира " раздуване " на цената на биткойн като минимум удвояване на неговата цена за интервал от към тридесет дни. Такъв съгласно него е и казусът от 16-ти юли насам, когато биткойн се търгуваше под 2000 $, преди да нарастне на 15-август към рекорден връх от близо 4500 $.

След всеки надут ценови балон следва злополука, предизвестява Бурникс, допълвайки, че в много от случаите цената на биткойн даже се срутва с близо 90%. Той въпреки всичко добавя, че предходните сходни ценови сривове са се дължали до огромен степен на обстоятелството, че преди време ликвидността на пазарите на криптовалути е била много тънка и при дребен брой консуматори и вложители. Това дава съображение на Крис Бурникс да допуска, че сходен отрицателен сюжет в скоро време може да докара до по-скромен ценови спад на биткойн.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР