По време на своето изслушва в Комитета в Палатата на

...
По време на своето изслушва в Комитета в Палатата на
Коментари Харесай

Пентагонът заплашил да изпрати към руските брегове „ядрени” разрушители

По време на своето изслушва в Комитета в Палатата на представителите на Конгреса, отдаден на бюджета на Пентагона за 2019 година, американският министър на защитата Джеймс Метис призовал да се разположат на американските бойни кораби крилати ракети с нуклеарни бойни глави, оповестяват международните медии. Той добавил, че е оправдано на подводниците да се инсталират нуклеарни балистични ракети с дребна мощ.

Според Метис, тези ограничения биха разрешили на Москва да й се дадат „ шах и мат ”, като това я принуди да съблюдава Договора за ракетите със междинна и дребна отдалеченост (500-1000-5500 км). Той смята, че за това са нужни „ минимални разноски ”.
 
Вашингтон и Москва постоянно се упрекват взаимно в създаването на системи, които излизат отвън рамките на контракта, подписан на 8 декември 1987 година по времето на Михаил Горбачов.
 
Американски конгресмени оферират от време на време оферират да се насочат към Русия директни обвинявания за нарушение на Договора за РСДМ, а след това на това съображение да излязат от него. Някога по подобен метод Съединени американски щати излязоха от Договора за ПРО.
 
Превод и редакция: Блиц
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР