По време на Световния икономически форум в Давос без съмнение

...
По време на Световния икономически форум в Давос без съмнение
Коментари Харесай

Максим Бехар: Бизнесът вече диктува правилата на играта

По време на Световния стопански конгрес в Давос без подозрение преобладаваха популизмът и стремежът на някои политици да адресират не толкоз съответни, а по-скоро ПР послания. Това мнение изрази Максим Бехар, ПР специалист, ръководител на Съвета на Световния информационен конгрес в Давос, в предаването " Клуб Investor " с водещ Ивайло Лаков.

Междувременно в хода на диалога гостът показа и книгата си " Световната PR гражданска война ".

По тематиката за ролята и имиджа на Грета Тунберг гостът показа усещанията си, че това е един не чак толкоз добър ПР план. " Колкото и да са точни нейните послания, те могат да бъдат отправени от всеки. Ние можем да бъдем надалеч по-аргументирани от чисто аналитична позиция. Когато тя го каже, е малко по-атрактивно. Пореден опит на популизма да се опълчи на различен вид популизъм " - по този начин разяснява той въздействието на Тунберг.

" Нашият бизнес се промени. Първо, смяната е в собствеността на медиите. 4 милиарда души в света имат медия в ръцете си. Цялата вълна от инфлуенсъри е показателна ".

" ПР бизнесът през днешния ден е странна комбинация от издателство, редакторство и репортерство ", означи Бехар.

" Социалните медии дадоха опция на хора от бизнеса да изпращат своите послания и да осъществят положителни облаги и планове, без безусловно да вземат участие в политиката, за разлика от преди. Това е едно от обясненията за тоталната липса на водачи ".

" Системата, наречена народна власт, не работи. Затова водачи като американския президент Доналд Тръмп се пробват да трансформират това с леко по-авторитарен и популистки метод, това се случва в Русия и Турция ", сподели още специалистът.

В коментар на резултатите от годишното проучване на Барометъра на доверието на Еделман, съгласно което 56% от интервюираните намират повече вреди, в сравнение с изгоди в капитализма, Бехар акцентира, че капитализмът е прекомерно необятно разбиране и направи уточнението, че в случай че той се реализира с демокрацията, то да - хората са по-разочаровани от него.

" Смятам, че в не толкоз далечно бъдеще държавните управления ще наподобяват на един ръб на шефовете в една компания. Електронното ръководство също ще оказва влияние ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР