По време на Студената война Маргарет Тачър критикува Съветския съюз,

...
По време на Студената война Маргарет Тачър критикува Съветския съюз,
Коментари Харесай

Маргарет Тачър: Не създаването на богатство е опасно, а любовта към парите като самоцел

По време на Студената война Маргарет Тачър подлага на критика Съветския съюз, че популацията им мизерства, до момента в който те се борят за международно владичество. Именно Министерството на защитата на Съюз на съветските социалистически републики й дава името  " Желязната лейди ".

Дъщеря е на непретенциозен магазинер, приключила химия. Отгледана е в консервативни правила, член на Консервативната партия, само че не е била безмълвен партиен функционер. Не е изпълнявала " политиките на партията " – Маргарет Тачър е политик, воден от визиите си за положително и зло, и постоянно се е конфронтира със своите хора. Защитава правото на дамите на аборт и легализирането на хомосексуализма. Съпруга и майка. Смятала е, че жена, която е наясно с проблемите на едно домакинство, е близка до разбирането за това, по какъв начин се ръководи една страна. Желязна лейди, която пробива Желязната завеса и оставя такава диря, че името и съвсем постоянно се загатва дружно с репликата: " В Европа към този момент няма такива политици ". Да. Няма такива политици.

Навършват се 98 години от рождението на една от най-влиятелните дами в историята.

***

" Да бъдеш мощен е като това да си дама. Ако се постанова да обясняваш на хората, че си подобен, значи не си. "

***

" 90 % от нашите грижи се отнасят до това, което в никакъв случай няма да се случи. "

***

" Ако искаш нещо да бъде казано, помоли мъж. Ако искаш да бъде направено, помоли жена. "

***

" Не основаването на благосъстояние е рисково, а любовта към парите като самоцел. "

***

" Ако целиш да си харесван, би трябвало да си подготвен на компромис с всичко когато и да е и има риск да не постигнеш нищо. "

***

" Може петелът да кукурига, само че кокошката е тази, която снася яйцата. "

***

" Замислете се за някой ден, от който сте в действителност удовлетворени в края. Това няма да е ден, през който сте се шляли, без да вършите нищо. Това ще е ден, през който сте имали ужасно доста неща за извършване и сте ги свършили всичките! "

***

" Понякога, с цел да спечелиш борба, е належащо да отстъпиш два пъти. "

***

Да се самодисциплинираш и да правиш това, което знаеш, че е вярно, въпреки и мъчно, е първокласният път към гордостта, самоуважението и персоналното задоволство. "

***

" Всяка жена, която схваща проблемите във воденето на едно домакинство е близо до разбирането по какъв начин се ръководи страна. "

***

" Не познавам никой, който е достигнал върха без усилена работа. Това е рецептата. Може и да не ви закара до върха, само че ще стигнете много близко. "

***

" Обичам разногласието, обичам дебата. Не чакам този, който седи против мен, да кима и да се съгласява. Не това му е работата. "

***

" Няма независимост, до момента в който няма икономическа независимост. "

***

" Ако една жена демонстрира темперамент, за нея споделят: „ Вредна жена! ". А в случай че темперамент демонстрира някой мъж, за него споделят: „ Той е положително момче! "

***

" В политиката, в случай че искаш нещо да бъде казано, потърси мъж. Ако искаш да бъде направено, потърси жена. "

***

" Жените умеят доста по-добре от мъжете да споделят " не! "

***

" Домът би трябвало да бъде център, само че не граница в живота на дамите. "

***

" Безплатно сирене има единствено в клопката за мишки. "

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР