По време на страховитите вируси от голямо значение е балансираното

...
По време на страховитите вируси от голямо значение е балансираното
Коментари Харесай

Какво да ядем и пием по време на грип

По време на страховитите вируси от огромно значение е уравновесеното хранене, а най-съществен е приемът на пълностоен белтък от скотски генезис. Това съобщи в ефира на Нова тв проф. Божидар Попов от Дружеството по хранене и диететика. " Имунната система се построява точно от пълноценния белтък. Ако човек се лишава от пълноценната белтъчна храна, е подложен на огромен риск. В грипно време обезателно би трябвало да има мляко и млечен белтък. Много значимо е яйцето ", сподели още той.

Експертът посочи, че мазнините не са доста добър другар на имунната система, изключително животинските. Изключение прави рибата, несъмнено, чиято лой е потребна. " Антиоксидантите имат отношение към обезвреждане на свободни радикали и повишение на имунната система. Ето за какво би трябвало да се употребяват плодове и зеленчуци. В никакъв случай хората по време на епидемии не трябва да се подлагат на рестриктивни диети - недояждане, полугладуване, ограничение и така нататък Грипът първо нападна тези хора ", сподели още Попов.

  " Чесънът е най-хубавият зарзават с антигрипно значение. Туршиите бихме споделили, че малко или доста биха заменили пресни плодове и зеленчуци. Възрастните хора обаче не трябва да прекаляват с тях ", добави експертът. Той посочи, че е добре да се пийват 1-2 чаши алкохол, само че злоупотребата с пиенето е зложелател на имунитета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР