По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП

...
По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Трябва да има разбирателство за бюджета заради оцеляването на големи групи хора

По време на срещата с Иван Гешев представителите от Българска социалистическа партия са декларирали, че не се отхвърлят от поисканата му оставка

В този извънредно фрагментиран парламент би трябвало да бъде реализирано съгласие за бюджета, тъй като става дума за оцеляването на огромни групи хора в обществото. Служебният кабинет би трябвало да внесе Бюджет 2023. Това сподели в " Още от деня " по зам.-председателят на БСПИрена Анастасова. 

" Тезата, че служебният кабинет не внася сега Бюджет 2023, тъй като всички ще се надговаряме и ще вършим големи разходи предизборно, е безпочвена ", съобщи тя.

Припомни, че предходната година по същия метод е бил поправен импортираният бюджет, като не са били направени всеобщи разходи и че като народни представители не си дават сметка, че би трябвало да бъдат направени рационални заплащания.

Анастасова разяснява и срещата на Българска социалистическа партия с основния прокурор. Тя изясни, че Гешев е застъпил позицията, че търси разговор и че счита, че разговорът с институциите, в това число и с Народно събрание, не е задоволителен и по тази причина има проблеми в активността на всички институции.

Главният прокурор също така счита, че с цел да няма съответни дейности по високите етажи на властта и произнесени присъди, са отговорни законотворците и некачествените закони, добави Анастасова.

По време на срещата с Иван Гешев представителите от Българска социалистическа партия са декларирали, че не се отхвърлят от поисканата му оставка. Анастасова счита, че би трябвало да се приказва за дълбоки правосъдни промени, в това число промяна на основния прокурор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР