По време на срещата областният управител увери, че вратата му

...
По време на срещата областният управител увери, че вратата му
Коментари Харесай

Продължават срещите на областния управител, свързани с провеждането на честни и прозрачни избори


По време на срещата регионалният шеф увери, че вратата му е отворена за всеки и изрази подготвеност за неотложно подпомагане при случаи, ориентирани против свободното право на практикуване на глас. Г-н Смърков още един път подсети за възбраната за политическа пропаганда в държавните структури и за нуждата от обезпечаване на безпроблемното действие на ръководената от институциите и държавните компании инфраструктура, и предоставяните услуги на жителите. 

Работна среща във връзка идните на 11 юли т.г. парламентарни избори регионалният шеф на Варна Марио Смърков и зам.-областният шеф Георги Георгиев организираха през вчерашния ден и с членовете на Районната изборна комисия (РИК) във Варна. 

Провеждането на почтени избори е приоритет, само че и отговорност. Постигането на открит избирателен развой, възпроизвеждащ закономерен резултат, изисква добра организация, открит разговор, взаимоотношение. Целта ни е регионалната администрация да е оптимално потребна за работата на комисията в посока безпроблемното протичане на изборите, уточни регионалният шеф, по чиято самодейност се организира срещата. 

По време на диалозите бяха коментирани въпроси, свързани с организацията на парламентарните избори в региона, противоположната връзка, получена в регионална администрация от предходните избори, свършеното досега и идните задължения за провеждането на почтени и транспарантни избори. 

Г-н Смърков още един път акцентира готовността си да спомага на комисията в границите на своите пълномощия. 

По-късно в постройката на регионалната администрация във Варна господин Марио Смърков беседва и с представители на структурите на Министерство на вътрешните работи във Варненска област. 

На срещата участваха шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, началникът на охранителна полиция, основният дознател и началниците на полицейски ръководства във Варненска област. 

Полицията и регионална администрация дружно следва да бъдат поръчител за практикуване свободното право на глас, безапелационен беше господин Смърков. 

По време на диалозите беше разисквана организацията, превантивната активност и ограниченията, които се подхващат за недопускане на изборни нарушавания и закононарушения. 

Поредицата от срещи на регионалния шеф за подготовка на изборите за Народно заседание на 11 юли 2021 година продължава и през идващите дни на тази седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР