По време на срещата на върха на НАТО имах среща

...
По време на срещата на върха на НАТО имах среща
Коментари Харесай

Ковачевски след среща с Петков: Вдигаме нивото на политическия диалог


По време на срещата на върха на НАТО имах среща с българския сътрудник Кирил Петков. Двамата изразихме удовлетворението си от динамичността на двустранното съдействие сред районен съд Македония и Р България, което се реализира посредством работните групи през миналия интервал, в това число и посредством подписаните контракти и меморандуми за съдействие допълнително области, които са от общ интерес.

Това заяви македонският министър председател Димтър Ковачевски, който разгласява и фотоси от срещата във " Facebook " страницата си.



В македонската делегация вземат участие вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич и външният министър Буяр Османи. Петков е придружаван единствено от съветника си Весела Чернева, прецизира БГНЕС.

" Двамата оценихме, че вършим съществени крачки напред, при цялостното координиране на външната и отбранителната политика на РСМ с тази на Европейски Съюз. Това води до задълбочаване на връзките сред двете страни и по този метод подвигаме равнището на политическия разговор. Имаме аргументи да бъдем оптимисти за задълбочаването на съдействието сред двете страни, което форсира процеса на европейската интеграция на РСМ ", написа Ковачевски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР