По време на срещата на кмета Калин Каменов с представителите

...
По време на срещата на кмета Калин Каменов с представителите
Коментари Харесай

Отчетоха докъде е стигнал ремонтът на пешеходната зона във Враца

По време на срещата на кмета Калин Каменов с представителите на медии бе изработен доклад на осъществените действия по плана за възобновяване на централната пешеходна зона в града. „ Към момента строително-монтажните работи се правят в зони „ 5 “ и „ 6 “, които обгръщат пространството пред читалище „ Развитие “, постройката на локалната администрация и паркът зад паметника на Христо Ботев. В двата региона е положена нова настилка, като сега се отстраняват неравностите и се построява отвесната планировка.
Успоредно с това е инсталирана и системата за капково напояване, а чиновниците на фирмата-изпълнител започнаха засаждането на нови дървесни типове и храстовидна растителност. Преди седмица бе осъществена повторна фитосанитарна оценка от специалисти, чиято цел бе да се откри дали има заболели дървета или такива в развой на изгниване, които основават действителна заплаха за преминаващите жители. Категоричен съм, че там, където се отстраняват дръвчета, същите ще бъдат подменяни с нови “, разяснява кметът и добави, че ремонтните работи ще продължат в региона от постройката на някогашната Сувенирна палата до улица „ Кръстьо Българията “.
В рамките на плана следва и монтирането на нови осветителни тела. Главният проектант на община Враца – арх. Чавдар Спасов добави, че при ремонта на двете зони е възобновен и секторът към кулата на Мешчиите и Болярската черква.
Дейностите по замяна на настилката на площад „ Христо Ботев “ ще започват след провеждането на Ботеви дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР