По време на срещата бяха обсъдени европейската сигурност и следващата

...
По време на срещата бяха обсъдени европейската сигурност и следващата
Коментари Харесай

Министър Тагарев и посланиците на държави от ЕС дискутираха заплахите за сигурността в Черноморския регион

По време на срещата бяха разисквани европейската сигурност и идната среща на върха НАТО, която ще се организира във Вилнюс (Литва) на 11 и 12 юли, показаха от посолството. 

 

Фокус на диалозите бяха и заканите за сигурността в Черноморския район, предпочитаните планове за рационализация на въоръжените сили на България, значимата роля на стратегическите връзки, обстановката в Украйна, в това число методите, по които страните членки подкрепят напъните на Украйна да освободи окупираните територии, както и бъдещи дейности за следвоенното й възобновяване, оповестиха от Министерството на защитата (МО).

 

Министър Тодор Тагарев благодари на испанския дипломат у нас Алехандро Поланко Мата за поканата и акцентира, че Испания е измежду стратегическите европейските сътрудници на България в региона на сигурността и защитата.

 

Тагарев приветства старта на Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз и пожела триумф при осъществяването на заложените цели за идващите шест месеца, показаха от МО.

 

На 1 юли Испания пое председателството на Съвета на Европейски Съюз.

 

Реиндустриализиране на Съюза и гарантиране на неговата отворена стратегическа самостоятелност, зелен преход, поощряване обществената и икономическата правдивост и подсилване на единството на Европейски Съюз са главните предпочитани линии на председателството на Испания, които посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата показа в показа в София на 5 юли. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР