По време на среща в Нинбо с вицепремиера на Китай

...
По време на среща в Нинбо с вицепремиера на Китай
Коментари Харесай

Българо-китайският стокообмен има ръст от 11% за първото тримесечие на годината

По време на среща в Нинбо с вицепремиера на Китай Ху Чунхуа министърът на стопанската система Емил Караниколов разиска търговско-икономическото съдействие сред двете страни. В рамките на визитата си на годишното Експо за търговия и вложения във формат "17+1 " министър Караниколов означи, че България поддържа и интензивно способства за развиването на Инициативата за съдействие сред страните от Централна и Източна Европа и Китай във формат "17+1 ", заяви пресцентърът на Министерство на стопанската система.

Сътрудничеството сред България и Китай в региона на търговията стабилно нараства през последните години, акцентира министър Караниколов. Той показа статистически данни, разкриващи че тази наклонност продължава, като единствено за първото тримесечие на 2019 година стокообменът бележи растеж от 11% и доближава 683.2 млн. щ.д., спрямо първите три месеца на миналата година. По думите му българският експорт за Китай през 2018 година е достигнал рекордно високо равнище, а за интервала януари-март 2019 година възлиза на 240.6 млн. щ.д. и бележи растеж от 16.1% по отношение на първото тримесечие на миналата година. С непрекъснатото задълбочаване на търговско-икономическото съдействие сред Китай и страните от Централна и Източна Европа през последните години от ден на ден артикули от тези страни навлязоха в живота на китайските консуматори.

Министърът на стопанската система е на посещаване в Китай, отпред на бизнес делегация от близо 20 български компании, които вземат участие в годишното Експо за търговия и вложения в гр. Нинбо. Тази година българските компании експортьорки показват своите артикули, главно храни и селскостопански артикули, вино, минерална вода и козметика. По време на визитата си министър Караниколов организира среща с управлението на Шанхайския ръб за развиване на задграничните вложения и се контракти с домакините да популяризират България и да разпространяват български компании и артикули на шанхайските вложители.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР