По време на среща между министъра на икономиката и индустрията

...
По време на среща между министъра на икономиката и индустрията
Коментари Харесай

Приходи от над 1,8 млрд. лв. отчитат предприятията в Казанлък

По време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов и представители на бизнеса от района, стана ясно, че за 2022 година предприятията в Казанлък регистрират доходи от над 1,8 милиарда лева . Срещата е проведена от кмета на община Казанлък Галина Стоянова.

" За огромна част от хората Казанлък е прочут като долината на розите, само че капацитетът на общината надалеч не се изчерпва единствено с това. В последните години сме очевидци на ускореното развиване на този регион в индустриално отношение, което се удостоверява и от постоянния растеж на икономическите индикатори ". Това сподели министър Никола Стоянов. " Често приказваме за нови вложения, само че също толкоз значимо е да търсим всички благоприятни условия за напредък и по-висока конкурентоспособност на българските предприятия ", сподели още Никола Стоянов.

Най- мощният бранш в общината са индустриалните компании. Те способстват 63% от добавената стойност за стопанската система в района, а в тях работят съвсем 70% от заетите. Инвестициите в общината възлизат на над 742 млн. лв..
 И храните би трябвало да поевтинеят, настоя министър Стоянов
И храните би трябвало да поевтинеят, настоя министър Стоянов

За момента стопански се движим добре

Министър Стоянов изясни " Само по Плана за възобновяване и резистентност са планувани над 200 млн. лева за създаване на индустриални зони и това е още един инструмент, който можете да употребявате ". Той насърчи и общината да предприеме стъпки за вписването на зоната в Регистъра на индустриалните паркове. Това би било преимущество при подготовка на бъдещи планове.

Министър Стоянов се срещна с индустриалния развой в предприятието " М+С Хидравлик " АД. В него работят над 1350 души, а огромна част от продукцията е за износ и се пласират в целия свят. Това е едно от най-големите предприятия от този бранш за района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР