По време на специална военна операция руските военни са унищожили

...
По време на специална военна операция руските военни са унищожили
Коментари Харесай

Игор Конашенков: Руските военни са унищожили четири ракетни установки HIMARS

По време на специфична военна интервенция съветските военни са унищожили четири американски ракетни установки HIMARS, 800 снаряда за тях и 120 украински военнослужещи.

 

Това се е случило в Донецката национална република, съгласно отчета на представителя на съветското Министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков. Обичайно отчетът на МО се отнася за последните 24 часа, въпреки и в днешния това да не се показва категорично в обявата в ТАСС.

" В резултат на ракетни и въздушни удари по скупчване на военна техника в региона на жп гара Дружковка в Донецката национална република бяха унищожени две ракетни установки HIMARS американско произвеждане, четири ракетни установки RM-70 Vampire, чешко произвеждане, над 800 ракети за ракетни установки, шест автомобила и до 120 украински военнослужещи ".

Според украински медии е ударена ледената пързалка " Алтаир ", употребена от хокейния тим " Донбас " и за образование на възпитаници, като във " Facebook " ръководителят на клуба удостовери.

Припомняме, че през лятото, в първите седмици откакто украинските сили получиха установките HIMARS от съветското военно министерство всекидневно рапортуваха унищожени и обезвредена такава техника. Още на втората седмица броят на унищожените надмина доста броя от 38, който е бил получен като военна помощ от Съединени американски щати. В последните месеци съветските военни не се хвалиха с това, само че отчета от през днешния ден идва след вчерашното самопризнание за удара на украинската войска по база, цялостна с мобилизирани, в Макеевска, Донецка област, от нощта на 31 декември.

Той добави, че в хода на контрабатарейните дейности край Краматорск са били открити и унищожени още две пускови установки HIMARS MLRS, от които е бил осъществен обстрел на жилищни региони на ДНР.

Освен това Конашенков оповестява и че три артилерийски системи М-777 американско произвеждане са били унищожени на огневи позиции край град Артемивск в Донецката национална република и село Червоная Диброва в ЛНР. Две украински ракетни установки за залпов огън " Град " край Волчанск, Харковска област, и Серебрянка, ДНР.

Допълнително са унищожени и две гаубици Д-30 край Каменское и Хулиполе, Запорожка област. Четири склада с артилерийски муниции и военно съоръжение, принадлежащи на украинските въоръжени сили, бяха унищожени наоколо до селищата Хуляйполе и Червоное, Запорожка област, а склад с оръжия и военно съоръжение, принадлежащи на украинските въоръжени сили, беше погубен наоколо до Тяхинка, Херсонска област.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР