По време на спешна мисия, целяща основно да предотврати прерастването

...
По време на спешна мисия, целяща основно да предотврати прерастването
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Блинкен се стреми да овладее войната, докато бушуват битките в Газа и Израел нанася удари върху Ливан

По време на незабавна задача, целяща главно да предотврати прерастването на спора Израел-Хамас в районна война, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че саудит. Арабия, Йордания, Катар, Обединените арабски емирства и Турция биха обмислили присъединяване в следконфликтното възобновяване и ръководство на Газа, която беше унищожена от тримесечни израелски бомбардировки.

Висш пълководец на въоръжената формация Хизбула беше погубен в понеделник при израелски въздушен удар в Южен Ливан. Боевете се водят покрай основната болница в централната част на Газа.

Хуманитарната работа на Организация на обединените нации споделя, че засилващата се израелска атака в централна и южна Газа е имала „ опустошителни последствия “, увеличавайки цивилни жертви, мощно ограничавайки интервенциите за оказване на помощ в централния район и рискувайки затварянето на три огромни лечебни заведения.

Атаката на Хамас от 7 октомври от Газа в Южен Израел провокира войната и умъртви към 1200 души, а екстремистите взеха към 250 други з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР