По време на собственото си изявление по-рано на срещата, Небензя

...
По време на собственото си изявление по-рано на срещата, Небензя
Коментари Харесай

Скандал на Съвета за сигурност на ООН: Руският пратеник напусна заради думи на Шарл Мишел /видео/

По време на личното си изказване по-рано на срещата, Небензя " изрично отхвърли “ всевъзможни обвинявания в полово принуждение от страна на съветски бойци, осъждайки казаното от него като " неистина “, пишат от организация " Ройтерс ".

Докато напускаше залата на Съвета за сигурност по време на изказването на Мишел, очевидно нервиран Небензия сподели пред Ройтерс:

" Не можех да остана поради лъжите, които Шарл Мишел пристигна да популяризира ".

Решението на Небезня не остана неусетно от Мишел, който го адресира до момента в който напускаше залата:

" Можете да напуснете стаята, може би е по-лесно да не слушате истината “.

You may leave the room, maybe it`s easier not to listen to the truth, dear Ambassador
— Charles Michel (@eucopresident)

Светът е застрашен от световна продоволствена рецесия поради войната в Украйна. Цените на зърнените храни, олиото, горивата и торовете се показчват. Русия и Украйна съставляват близо една трета от международните доставки на пшеница, до момента в който Русия също е експортьор на торове, а Украйна е експортьор на царевица и слънчогледово масло.

" Господин дипломат на Руската федерация, дано бъдем почтени, Кремъл употребява питателните доставки като стелт ракета против разрастващите се страни. Единствено Русия е виновна за тази продоволствена рецесия ", сподели Мишел в Съвета за сигурност.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш се пробва да посредничи на това, което той назовава " пакетна договорка " за обновяване на украинския експорт на храни и съветския експорт на храни и торове. Руският външен министър Сергей Лавров би трябвало да посети Турция в сряда, с цел да разиска отключването на износа на зърно от Украйна.

russia's envoy to the UN left the hall during a speech by the president of the European Council

In his speech, Charles Michel directly addressed the representative of the russian federation Vasily Nebenzi and accused russia of provoking the food crisis.
— Ukraine 4 Freedom (@uawarinfo)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР