По време на съдебно заседание на 15 юни Terraform Labs,

...
По време на съдебно заседание на 15 юни Terraform Labs,
Коментари Харесай

SEC определя криптовалутите на Terraform Labs като ценни книжа – компанията оспорва твърденията

По време на правосъдно съвещание на 15 юни Terraform Labs, представлявана от адвокатската адвокатска фирма Dentons, се опълчи на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) в Манхатън.

Целта беше да се откри, че криптовалутите, издадени от Terraform Labs, не следва да се класифицират като скъпи бумаги.

Това разграничаване има значително значение в правосъдното дело на SEC против блокчейн компанията и нейния създател До Куон. В желае се твърди, че Куон и неговата компания са измамили вложителите, като са продали криптовалути на стойност милиарди долари, които регулаторът смята за нерегистрирани скъпи бумаги.

По време на чуването от Dentons показаха нови документи в поддръжка на молбата си за отменяне на желае на SEC. Комисията обаче оспори значимостта на тези документи, които включваха вътрешни имейли на SEC и друга съответстваща информация. Регулаторният орган поддържаше позицията си, че сриналата се алгоритмична постоянна монета на Terraform, UST, следва да се смята за скъпа книга.

В отговор от Dentons подчертаха практическото естество на UST като алгоритмична постоянна монета и акцентираха регулаторната неизясненост, обвързвана с класификацията на криптоактивите. Освен това юристите разкритикуваха SEC за това, че разчита на вътрешни имейли, отнасящи се до “ “, като основа за установяване на статута на скъпа книга на даден актив.

По време на процеса американският арбитър Джед Раков повдигна въпроси по отношение на статута на цифровите активи, издадени от Terraform Labs. По-конкретно, Ракоф сложи въпроса дали предлагането на протокола Anchor на Terraform, който обещаваше до 20% възвръщаемост на депозитите в TerraUSD, би трябвало да се категоризира като скъпа книга.

Съдия Раков съобщи:

Съдията удостовери, че ще се произнесе по настояването за преустановяване на делото до 14 юли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР