По време на събитието в понеделник Тереза Мей се срещна

...
По време на събитието в понеделник Тереза Мей се срещна
Коментари Харесай

Великобритания стимулира Jaguar Land Rover да произвежда електрически коли в страната

По време на събитието в понеделник Тереза Мей се срещна с ръководители на международно известни компании като Nissan, Aston Martin и Vauxhall

© Eddie Keogh Британският министър председател Тереза Мей подписа гаранция за разпределяне на заем от 500 млн. паунда, с който цели да окуражи автомобилния производител Jaguar Land Rover да сглобява електрически коли в страната. Това оповестява Financial Times, като припомня, че това е едно от последните ѝ решения, преди да напусне поста.

Мей провежда среща на автомобилните производители в понеделник, на която разгласи желанията си да помогне на най-голямата английска компания в бранша да продава ново потомство транспортни средства. По този метод страната поема отговорност към опазването на околната среда. Финансовата помощ включва 500 млн. паунда от UK Export Finance, както и още 125 млн. паунда от търговски кредитори.
Стремежът към батериите

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Jaguar разгласи този месец, че има намерение да влага 1 милиарда паунда в сглобяването на електрическа версия на модела Jaguar XJ в завода си в Касъл Бромич. Другата цел на компанията е да усъвършенства завода си наоколо до Бирмингам. Служители няма да бъдат съкращавани.

На срещата с Мей участваха ръководители на компании като Nissan, Aston Martin и Vauxhall, както и представители на енергийните групи Shell и BP. Премиерът разгласи още, че държавното управление е поело ангажимент към автомобилната промишленост за да подтиква производството на електрически транспортни средства. Мей употребява срещата, с цел да покаже, че е виновна към задачите за запазване на околната среда и стои зад политиката на увеличение използването на е-автомобили. Нейна е и концепцията за въвеждането на наложителни пунктове за зареждането им в умните жилища.

Министърът по околната среда Майкъл Гоув разгласи, че Англия ще спре продажбите на нови бензинови и дизелови коли от 2040 година, макар че опозиционната лейбъристка партия предлага това да стане по-рано. На срещата с автомобилните производители беше доказано още, че ще бъде построена гигафабрика за произвеждане на батерийна технология за електрически коли.

Проблемите във Англия

Планът е в завода в Касъл Бромич да се създават електрическите коли на Jaguar, като наоколо се намира предприятието на компанията за електрически съставни елементи. Въпреки това Jaguar въпреки всичко ще продължи да внася акумулаторни акумулатори от Азия.

Автопроизводителят трябваше да редуцира 4500 чиновници поради насъбрани загуби от предходната година. С сходни проблеми се сблъскват и съперниците му. Изглежда, автомобилната промишленост във Англия е в рецесия - от Honda и Ford обявиха, че обмислят да затворят предприятията си в страната в близко бъдеще. Само преди няколко години промишлеността гонеше рекордни равнища на произвеждане, само че настъпи поврат след абсурда с Volkswagen и нездравословните излъчвания от дизеловите коли. Роля за настоящето състояние има и несигурността около Brexit.

Всички се отдръпват

Тази година Honda изненада чиновниците си с решението да затвори фабриката си Суиндън през 2022 година Заради това 3500 чиновници ще изгубят работата си. Ударът е непредвиден, защото повече от десетилетие във Англия не се е случвало сходно нещо.

Напрежението набъбна още повече, когато стана ясно, че и Ford ще затвори фабриката си за произвеждане на мотори в Уелс през идната година.

Инвестициите в автомобилната промишленост са намалели съвсем на половина през 2018 година Това е спад с близо 80% за последните три години. За производителите беше значимо да схванат какви ще бъдат последствията от Brexit, като най-големите им опасения остават, че излизането на Англия от Европейски Съюз ще докара до закъснение на страната в конкуренцията за развиване на колите на бъдещето.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР