По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск

...
По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск
Коментари Харесай

Илън Мъск на SXSW 2018: Предстоят тъмни векове пред човечеството

По време на събитието SXSW 2018 в Тексас, Илън Мъск сподели „трейлъра на идната част на човешката история“.
Това е клип за сполучливото изстрелване на ракетата Falcon Heavy , дело на режисьора Джонатан Нолан – основателят на незабравимия „Западен свят“ и сценарист на известния „Интерстелар“.



Мъск съобщи, че първото тестово изстрелване на ракетата BFR (Big Falcon Rocket — или Big Fucking Rocket), е планувано за първата половина на 2019 година. BFR би трябвало да размени всички в този момент съществуващи ракети и галактически кораби на SpaceX и да стане основата на всички бъдещи планове на SpaceX по усвояването на космоса. Именно тази ракета ще бъде употребена за полета до Марс.

Илън Мъск смята че колонизацията на Луната и Марс е от жизненоважно значение. Предприемачът и милиардер е на мнение, че е доста евентуално настъпването на „Тъмни векове“, заради възникването на трета международна война. В този случай, далечните колонии ще останат незасегнати.



Според Мъск, с помощта на колониите на другите планети културата ще може да се запази, а продължителността на тъмните епохи да се понижи и по-късно познанието да се възроди.

Милиардерът акцентира заплахата от световното стопляне и от неконтролируемия изкуствен интелект , „който е надалеч по-опасен от нуклеарното оръжие„. Мъск посочи, че обръща внимание на бъдещия повсеместен свръхразум, а не на сегашните тясноспециализирани логаритми.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР