По време на събитието MWC Shanghai, освен предна камера, поставена

...
По време на събитието MWC Shanghai, освен предна камера, поставена
Коментари Харесай

Oppo представи технологията MeshTalk за децентрализирани смартфон разговори

По време на събитието MWC Shanghai, с изключение на предна камера, сложена под екрана на смарт телефона, компанията OPPO показа и прекомерно необикновената технология MeshTalk .

MeshTalk е протокол, който дава опция на потребителите на смарт телефони да изпращат известия, да звънят и беседват без съществуването на мобилна мрежа, Wi-Fi или Bluetooth безжична връзка. Стабилна връзка се обезпечава на разстояние до 3 километра навън. Тази отдалеченост може да бъде увеличена, в случай че се употребява различен сходен смарт телефон, поддържащ MeshTalk, който се употребява като ретранслатор (технологията дава тази възможност).

Компанията акцентира, че новият способ е доста ефикасен и безвреден, тъй като криптираните данни се обменят единствено сред две устройства.



Протоколът MeshTalk е цялостна децентрализирана система, която дава опция за продан на текстове, данни, за позвънявания и диалози. Новата технология дава опция за сливане на голям брой MeshTalk устройства в местни мрежи и основаването на групови чатове и продан на файлове в границите на новообразуваните местни мрежи.

За работата на технологията MeshTalk компанията OPPO употребява специфичен чип за обезпечаването на децентрализиран продан на данни, който обезпечава постоянна връзка на огромни дистанции и не употребява доста електрическа сила. MeshTalk е извънредно иновационно решение за пълностоен продан на цифрови данни без базови станции, сървъри и други сходни устройства, осигуряващо на потребителите извънредно високо равнище на конфиденциалност, тъй като няма мобилен оператор, през който да минава информацията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР