По време на събитието China Open Source Summit 2019, което

...
По време на събитието China Open Source Summit 2019, което
Коментари Харесай

Huawei отваря кода на своя революционен компилатор Ark и кани разработчиците в HongMeng общността

По време на събитието China Open Source Summit 2019, което протече в Шанхай, вицепрезидентът по тактика и развиване на бизнеса на Huawei Сяо Рън съобщи, че фирменият компилатор Ark на китайския софтуерен колос ще стане наличен за разработчиците още при започване на месец август тази година. Отварянето на сорс кода на компилатора Ark е извънредно значима стъпка преди излизането на операционната система HongMeng. Това е операционната система на Huawei, която се създава от китайския софтуерен колос за подмяна на Android във връзка със глобите наложени от държавното управление на Съединени американски щати.

Едновременно с това Huawei предложения своите сътрудници и външните разработчици да се причислят към Ark of Friends Circle общността, с цел да бъде основана една „целева и надеждна платформа с която да бъде построена обективна, отворена, безвредна и преференциална за всички световна екосистема“.

Според експертите на Huawei, компилаторът Ark значително покачва бързодействието (до 44%) и плавността на работа (до 24%) на операционната система. Значително се покачва скоростта на работа на външните приложения – откакто бъдат прекомпилирани с Ark, те работят с 60% по-бързо. Всички с неспокойствие чакат да пробват новия компилатор и да създадат проби.

Излизането на операционната система HongMeng (едно от интернационалните имена е Oak) е планувано за края на месец септември или началото на октомври тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР