По време на редовния брифинг в четвъртък от Щаба бяха

...
По време на редовния брифинг в четвъртък от Щаба бяха
Коментари Харесай

Болни пътници разиграват властите на летище София - пият антипиретици, за да прикрият температура

По време на постоянния брифинг в четвъртък от Щаба бяха безапелационни, че най-голямата опасност за утежняване на обстановката с ковид у нас остават връщащите се от чужбина българи, които образуват огнища в кварталите, в които се прибират. 

Здравните управляващи обявиха, че липсва схващане от част от идващите пасажери, които се пробват по всякакъв начин да прикрият, че са заболели.

„ Имаше случай, в който термокамерите засякоха двама пасажери с температура 34 градуса. След час тя бе 38 градуса. Те бяха закарани в лечебно заведение. Как бихме могли да знаем дали някой от пасажерите не е пил антипиретици? “, съобщи шефът на РЗИ-София - Данчо Пенчев. 

Властите приканиха за повече подпомагане от хората, защото част от сънародниците ни трансформират завръщането си у нас в игра на котка и мишка. 

Пенчев даде образец с една от българките, стъпила болна на родна земя с полет от Нидерландия „ Жената е била привикана към гранично-здравния надзор. Не е изчакала консултация със експерт. Преминала е през паспортна работа и е била гонена в багажното поделение. Тя е отказала да се върне назад или да отиде в болница. Информацията за това, че не се е чувствала добре в самолета, е дадена от други две лица, които са били покрай нея. В мига, в който, заболели хора кацнат на летище София бързат да изоставен в посока родното им място “, разясни той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР