По време на редовната сесия на ОбС - Плевенфренска фирма,

...
По време на редовната сесия на ОбС - Плевенфренска фирма,
Коментари Харесай

Френска компания за компоненти в автомобилостроенето заяви намерение за свой завод в Плевен

По време на постоянната сесия на Общински съвет - Плевенфренска компания, произвеждаща съставни елементи, свързани с автомобилостроенето в целия свят съобщи планове да разшири работата си със цех в Плевен.

Фирмата има над 20 завода в света като най-близкият е в прилежаща Турция. Сега от компанията желаят да трансферират част от потенциала си в България и това да стане тъкмо в Плевен.

Това сподели пред общинските съветнициДимитър Калдамуков, който е представител за България на френската компания " Аквел " /ACVEL/.

От компанията изследват опциите в България от три години и в Плевен са се спрели на индустриална и административна здания в региона на огромен повсеместен магазин в кв. „ Сторгозия “. Имат диалози и спогодба със притежателя - „ Ритейл център “ – Плевен, за закупуване на постройките, само че има детайлност, която затруднява договорката, сподели Калдамуков.

„ Постигнали сме кардинално единодушие с „ Плевен Ритейл център “ за подписване на договорка за постройките и за терена. Проблем, който е обвързван с приватизационен контракт от 2006-та година, подписан сред Община Плевен и притежателя " Плевен Ритейл център ", според който има вписана ипотека, затруднява реализирането на договорката.

След миналите 15 или 16 години от вписването на ипотеката, вземанията, които тя пази са изтекли по отминалост. Тъй като ипотеката е „ куха “ и не пази общината, а действително единствено стопира инвестицията, нашето предложение е, тя да бъде вдигната “, сподели Димитър Калдамуков.

Той изясни, че компанията „ Аквел “ се е спряла на Плевен, тъй като той е бил промишлен център.

„ Това, което ни притегля е капацитетът за информационни връзки на Плевен като електричество, водоснабдяване и каквото се сетите, тъй като Плевен е строен да създава. Самото място, което сме избрали, информационно е отлично, като ще бъде доста комфортно и за хората, които ще работят при нас, без да се постанова да пътуват десетки километри, с цел да дойдат на работа “, добави представителят на френската компания " Аквел " /ACVEL/.

Предложението ипотеката, възпираща сключването на договорката да бъде заличена беше утвърдено с цялостно единогласие от общинските съветници.

Френската компания " Аквел " създава автомобилни съставни елементи като механизми за дръжките на вратите за електрически автомобили, съставни елементи за мотори с вътрешно горене, съставни елементи за батериите на електрическите коли, помпи за вода за чистачки.

Фирмата е основана през 1962 година, като 70 % от капитала й е владеене на фамилията - основател на компанията.

Нейният представител за България Димитър Калдамуков сподели, че след подписване на договорка в границите на идващите няколко месеца постройките ще би трябвало да бъдат пренастроени за съответните потребности и да стартира прехвърлянето в Плевен на част от потенциала на компанията отТурция.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР