По време на реч, приветствана с бурни аплодисменти от евродепутати

...
По време на реч, приветствана с бурни аплодисменти от евродепутати
Коментари Харесай

Грета Е Само На 16 Години, Но Го Каза В Прав Текст На Управниците И Борисов: Време Е За Паника!!!

По време на тирада, приветствана с бурни овации от евродепутати и представители на Европейски Съюз в Страсбург, през сълзи шведката предизвести за всеобщо изгубване на типове, ерозия на почвата, обезлесяване и замърсяване на океаните.

Имайки поради бързите интернационалните старания за събиране на средства за възобновяване на пламналата катедрала " Нотр Дам " в Париж, тя прикани депутатите да употребяват " катедрално мислене " в битката с климатичните промени.

10-минутната тирада постоянно беше прекъсвана от овации.

16-годишната Грета насочва предизвестието си на среща за климата на Организация на обединените нации в Полша и на Световния стопански конгрес в Давос, откогато стартира да стачкува сама пред шведския парламент през предишния август, което въодушеви международно придвижване с претенции за ограничения против климатичните промени.

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни реши да не се кани 16-годишната Грета да произнесе тирада пред евродепутатите в пленарна зала. Дясноцентристите и либералите се оповестиха срещу сходна покана, препоръчана от Зелените.

Днешната специфична намира се организира в Комисията по околна среда към Европейския парламент.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР