По време на разгорещените дебати в Столичната община преди приемането

...
По време на разгорещените дебати в Столичната община преди приемането
Коментари Харесай

Пеню Пенев, ДБ: Бях подложен на натиск да не подкрепям бюджета на София, гласувах по съвест

По време на разгорещените диспути в Столичната община преди приемането на бюджета за 2023 година в средата на септември Пеню Пенев от " Демократична България " взе думата и охлади пристрастеностите с искрено изявление: " Ще приказвам не от името на група, а от персонално мое име, като максимален по растеж и по години измежду вас. Изказването ми няма да е политическо. Естествено е, че бюджетът е посредствен, както и хората са несъвършени. Напълно естествено е несъвършените хора да създадат несъвършени неща, нашата роля е да създадем нещата допустими за жителите на София ", съобщи общинският консултант.

" Като остарял софиянец и кореняк ще гласоподавам по съвест, тъй като имам глава на раменете си. Възрастта и бялата коса ми дават право да приказвам това, което мисля. Обадиха ми се много хора - две директорки, учителки, близки, какво става, ще ни оставите без заплати. Обясних им, че не е по този начин, само че хората имат друга настройка. Хората от администрацията ми споделиха - вие сте ненормални, не може без бюджет. Нещата би трябвало да си дойдат на местата ”, сподели Пенев и добави, че ще поддържа бюджета.

След приемането на финансовия закон той разяснява: " Това, че съм част от “Демократична България ”, не значи, че нямам глава на раменете си. Аз гласоподавам не като партиен член, а със съвестта си. Бях подложен на необикновен напън, с цел да не го поддържа, само че това е моето персонално решение ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР