По време на разболяване от COVID-19 основно трябва да пиете

...
По време на разболяване от COVID-19 основно трябва да пиете
Коментари Харесай

Тези напитки помагат за възстановяване от коронавирус

По време на разболяване от COVID-19 главно би трябвало да пиете вода. Това важи и за интервала на възобновяване, споделя италианският доктор Анджелика Дювал.

Извън водата обаче има какво още да се направи. Можете да добавите здравословни смутита и питиета, с цел да възвърнете силата си. За тях Дювал предлага да се употребяват облепиха и алена боровинка.

" Вземаме два литра вода, загряваме я до 80 градуса и слагаме измити плодове, към 200 грама. За да е сладко, предлагам да добавите червени плодове като ягоди и боровинки. След това можете да употребявате блендер и да получите здравословна и питателна напитка ", поучава Дювал. Не е належащо напитката да се вари, защото витамините няма да се запазят за лечебното ѝ деяние.

Според диетолога с изключение на смутита лечебен резултат имат и настойките на основата на зелен чай.

" Приготвяме ги по общоприетия метод: две супени лъжици първокласен насипен зелен чай на литър и половина вода. Нарязваме в него два резена портокал, прибавяме една или две супени лъжици боровинки, по опция замразени. Не предлагам да се подслажда, а е по-добре да се нареже ябълка без кората. Оставете напитката да кисне в продължение на 40-50 минути и я пийте денем ", сподели лекарят.

Някои питиета би трябвало да се заобикалят по време на възстановителния интервал след COVID-19, продължава диетологът. На първо място в забранителния лист са мощното еспресо и черния чай.

Източник: БГНЕС
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР