По време на протестите вчера в Беларус са задържани повече

...
По време на протестите вчера в Беларус са задържани повече
Коментари Харесай

Властите в Беларус са задържали над 2000 души при протестите вчера

По време на митингите през вчерашния ден в Беларус са арестувани повече от 2000 души, заяви вътрешното министерство на страната, представено от Ройтерс и ТАСС.

Според министерството 21 чиновници на силите за сигурност са били ранени, а петима от тях се намират в болница.

В нощта против 11 август са регистрирани местни събирания на жители в Минск, Брест, Могильов и Новополоцк ". Общо в страната са арестувани повече от 2000 души, в това число за присъединяване в неразрешени всеобщи прояви, уточни министерството.

Кървави конфликти в Беларус при митингите след изборите

Повече от 200 души, ранени по време на митингите в Беларус, се намират в болница и на всички е оказана нужната здравна помощ, съобщи през днешния ден пресслужбата на беларуското здравно министерство.

На всички жители, потърпевши по време на неразрешени улични прояви, е оказана нужната здравна помощ в цялостен размер. През последните два дни след неразрешени улични прояви към службата за незабавна здравна помощ и към лечебните заведения са се обърнали жители с разнообразни контузии. Към днешна дата в лечебните заведения на страната се намират на лекуване малко повече от 200 души, се споделя в известието.

Служителите на правоохранителните органи на Беларус са били принудени интензивно да употребяват специфични средства да справяне с безредиците в Минск и Новополоцк, съобщи през днешния ден беларуското вътрешно министерство, представено от Българска телеграфна агенция.

В Минск групи от жители по време на митингите хвърляха димки и коктейли Молотов, означи ведомството и добави, че на пътищата в столицата някои водачи съзнателно блокираха придвижването, спирайки неоснователно и употребявайки клаксони. Бяха регистрирани случаи на блокиране на пътното придвижване със особено издигнати трудности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР