По време на протестите в Белград в нощта срещу 11

...
По време на протестите в Белград в нощта срещу 11
Коментари Харесай

19 ранени по време на протест

По време на митингите в Белград в нощта против 11 юли са ранени 19 души, а над 70 са задържани, заяви сръбската национална телевизия РТС. По данни на Бърза помощ по време на митингите здравна помощ е указана на 19 души, като 11 от тях са приети в болница в Центъра за незабавна помощ, а 8 – във Военномедицинската академия. Сред признатите в болница е и фотографът на организация ВЕТА, който е с контузия на главата. Протестиращ е бил наръган с нож.

Телевизията отбелязва, че по време на снощните митинги са регистрирани набези от стачкуващи върху публицисти, в това число репорте на аг. „ Танюг”, уеб сайтът Kurir, телевизионният канал N1 и Al Jazeera. Протестиращите са пречели на публицистите по време на директните излъчвания, като са им вземали микрофоните, обръщали камерите, блъскали и били публицисти, както и са нанесли вреди на оборудването им.

Антиправителствената проява в сръбската столица стартира спокойно, само че към 21.00 ч. локално време обстановката радикално се е трансформирала. Протестиращите са съумели да отстранен металните ограждения и са се пробвали да откъртят вратите на постройката на Народното събрание. В този миг на място е дошъл отрядът за бързо реагиране, който със мощ е съумял да оттласне протестиращите. Около 22.00 ч. локално време полицията е почнала да гони протестиращите от площада, употребявайки сълзотворен газ. Облакът е засегнал и публицистите, които са се намирали на място и са отразявали протичащото се. Те е трябвало да употребяват противогази.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР