По време на президентските избори през 2016 г. ФБР позволи

...
По време на президентските избори през 2016 г. ФБР позволи
Коментари Харесай

Вашингтон екзаминър: ФБР e използвано като оръжие за политически цели

По време на президентските избори през 2016 година ФБР разреши да бъде употребявано като оръжие за политически цели. Това е заключението на унищожителния финален отчет на специфичния консултант Джон Дърам.


Това е отрезвяващ извод, мощно подсилен от обстоятелствата в отчета от 316 страници, който би трябвало да накара законодателите от двете партии да разчистят къщата в това, което би трябвало да е основният бастион на страната за правоприлагане, а не за прегъване или нарушение на закона.

Според отчета на Дърам следствието на ФБР от 2016 година за хипотетичен сговор сред президентската акция на Доналд Тръмп и Русия стартира с един неизпитан роман за диалог отпреди няколко месеца в бар с неплатен външнополитически консултант на акцията на Тръмп.

Без даже да се беседва с първоизточника на информацията и в отклоняване от стандартите на ФБР, беше стартирано цялостно следствие, макар че ФБР не разполага с информация, че някой от акцията на Тръмп в миналото е бил в контакт с представители на съветското разузнаване.

Това, което разследващата общественост на Съединени американски щати научи в месеците, откакто ФБР стартира да шпионира акцията на Тръмп, беше, че акцията на Хилъри Клинтън е създала собствен личен проект за основаване на подправен скандал, свързващ претендента Тръмп с съветския президент Владимир Путин и съветските хакери, които компрометираха компютрите на Националния комитет на Демократическата партия.

Тези сведения, че акцията на Клинтън популяризира неистини за скрит план на Тръмп с Русия, се одобряваха за толкоз достоверни и значими, че тогавашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джон Бренан осведоми президента Барак Обама за тях през август 2016 година С други думи, интервенцията по дезинформация на Клинтън е била подозирана месеци преди изборите през 2016 година

Този проект за дезинформация на Клинтън, проявен в досието " Стийл ", съумя да даде на ФБР дезинформацията, от която се нуждаеше, с цел да получи от федералния съд заповед за ориентиране на офанзивата против акцията на Тръмп. Дори откакто ФБР със забавяне се опита и не съумя да ревизира дезинформацията в досието " Стийл ", чиновниците на ФБР продължиха да употребяват неистини в документите, подадени до федералния съд, наблюдаващ шпионирането на акцията на Клинтън от страна на ФБР.

Служителят на ФБР, виновен за правенето на тези документи, беше наказан за съзнателно подправяне на документ, само че получи единствено пестник, а никой от началниците му не беше измамен под отговорност за това, че не е направлявал недобросъвестния чиновник, заловен да лъже пред съда.

" Нашето следствие разкри, че висшите чиновници на ФБР са показали сериозна липса на аналитична придирчивост към информацията, която са получавали, изключително от политически свързани лица и структури ", приключва отчетът на Дърам.

" В светлината на гореизложеното е належащо ФБР и Министерството [на правосъдието] да продължат да признават, че неналичието на аналитична суровост, очевидната пристрастност към потвърждаване и прекомерното предпочитание да се разчита на информация от лица, свързани с политически съперници, са предиздвикали проверяващите да не прегледат съответно различни хипотези и да работят без подобаваща обективност или въздържаност при преследването на изказвания за сговор или интрига сред политическа акция на Съединени американски щати и непозната мощ. "

Важно е да се означи, че в отчета на Дърам не се предлагат нови закони или промени. ФБР разполага с подобаващи насоки; просто в този случай някои чиновници на ФБР са избрали да не съблюдават разпоредбите на ФБР. Подробностите в този отчет съществено накърняват хипотетично безпристрастната честност на ФБР. Републиканецът Джим Джордан, ръководител на правосъдната комисия на Камарата на представителите, към този момент прикани Дърам да свидетелства в Капитолия.

Докладът на Дърам разкрива голям скандал в структурата на разузнаването и правоприлагането във Вашингтон. Трябва да има обилни промени в управлението, с цел да може организацията да си възвърне доверието. Ще са нужни години и решителни дейности, с цел да се поправят големите вреди, нанесени от една дълбока страна, ангажирана с партийни дейности в интерес на Демократическата партия. /БГНЕС, Вашингтон екзаминър

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР