По време на презентацията на смартфоните Pixel 3 и Pixel

...
По време на презентацията на смартфоните Pixel 3 и Pixel
Коментари Харесай

Google бавно, но сигурно се избавя от Android

По време на презентацията на смарт телефоните Pixel 3 и Pixel 3 XL, експертите на Гугъл нито един път не произнесоха името на операционната система, с която работят новите мобилни устройства. Редица медии счетоха това за необичайно, тъй като при други сходни събития интернет колосът до момента не се е стеснявал да приказва за Android.

Може би това е съвпадане, само че обстоятелствата демонстрират друго: Гугъл последователно се отхвърля от споменаването на Android. Нека се вгледаме: операционната система за смарт часовници Android Wear бе преименувана във Wear OS, платежната система Android Pay в този момент се назовава Гугъл Pay и даже приложението Android Messages неотдавна стана просто Messages.

Гугъл има още няколко продукта, в които участва думата „Android“. Това са Android TV, Android Auto, Android Things и несъмнено, самата Android. Но и тук има промени. Така да вземем за пример, Гугъл Home Hub Smart Display, за разлика от другите устройства на корпорацията от категорията „Интернет на нещата“ не употребява Android Things, а Cast Platform. Гугъл очевидно желае да се избави от Android, освен това много от дълго време – от излизането на първия смарт телефон Pixel през 2016 година. Думата „Android“ не може да се види нито на опаковката, нито по време на зареждане на устройството.

Вече не е загадка, че Гугъл интензивно създава замяната на Android – операционната система Andromeda . Предполага се, че тя ще бъде изчистена от минусите на Android и ще може да се употребява в смарт телефоните, таблетите, смарт часовниците и в други устройства.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР