По време на пресконференция в БТА, на 34 ден от

...
По време на пресконференция в БТА, на 34 ден от
Коментари Харесай

Караянчева покани Босия в парламента

По време на конференция в Българска телеграфна агенция, на 34 ден от гладната стачка на Николай Колев - Босия, той разгласи, че е получил покана от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева за диалог в постройката на Народно събрание. Това разгласи самият протестиращ, който напусна конференцията в инвалидна количка и се насочи към постройката на Народното събрание.

Преди това Николай Колев съобщи, че единствено осъществяването на неведнъж поставяните от него условия, а точно оставката на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и разпускането на Народното събрание, са изискванията за преустановяване на гладната му стачка.

Николай Колев - Босия и подкрепящите го упорстват президента да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други придвижвания, които да слагат ясно и тъкмо проблемите на България. На тази основа да се сътвори програмен парламент и програмно държавно управление, което да извърши решенията на кръглата маса.

"В противоположен случай ще се влачим като пребити кучета ", разяснява той. По думите му политиците нямат сетива за това, което би трябвало да свършат. "Оставихме ги 28 години и те не взеха решение нито един проблем, а единствено сътвориха още повече ", сподели Босия.

Подкрепата си за някогашния отстъпник на днешната конференция обявиха Ренета Инджова, министър-председател в служебно държавно управление, назначено от президента Желю Желев, с тримесечен мандат и някогашният чиновник на НСО подп.Николай Марков.

Николай Колев разгласи началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която изиска оставката на министъра на превоза Ивайло Московски и разформироване на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация " при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР