По време на представянето на компактния електрически кросоувър Dacia Spring

...
По време на представянето на компактния електрически кросоувър Dacia Spring
Коментари Харесай

Официално: Обявиха цената на електрическата Dacia. И тя е още по-ниска

По време на представянето на компактния електрически кросоувър Dacia Spring се очакваше европейската цена на нововъведението да не надвишава 20 хиляди евро. Сега, съгласно формалните данни се оказва, че обстановката е още по-добра - стартовата версия на модела ще коства на клиентите единствено 16 990 евро и то без да се вземат поради другите бонуси и дотации, предлагани от страните в Европа.

За страдание у нас такова подкрепяне към момента липсва и българите ще би трябвало да заплащат най-малко 30 000 лв. с цел да имат новата електрическа Dacia. Предварителните поръчки стартират на 20 март, а доставките към клиентите - още това лято. Междувременно, на 1 и 2 април, румънската марка ще направи първите интернационалните проби на модела, а екип на mobile.bg ще е на мястото на събитието от където ще ви разкажем всичко най-интересно за Dacia Spring. Но да се върнем на цената на модела.
 Официално: Обявиха цената на електрическата Dacia. И тя е още по-ниска

Например за Франция началната цена на Dacia Spring ще бъде 12 403 евро, а за Румъния, с държавното подкрепяне за електрически коли в размер на към 10 000 евро, като цяло цената теоретично може да падне до €7 000 (все още няма публично удостоверение за такава цена).
В допълнение към общоприетата версия за 16 990 евро, електрическият кросоувър Dacia Spring ще се предлага във версията Comfort Plus за 18 490 евро. По-наточеното осъществяване ще добави 7-инчов сензорен екран, камера за назад виждане, датчици за задно паркиране, както и багра металик и специфичен дизайн с оранжеви акценти в екстериора и интериора.
Основната причина за избора на тази версия обаче е опцията за инсталиране на спомагателен CCS конектор за високоскоростно зареждане до 30 kW (това ще коства в допълнение 600 евро).  Официално: Обявиха цената на електрическата Dacia. И тя е още по-ниска

Имайте поради, че електрическият кросоувър Dacia Spring получи електромотор с мощ от 33 кВт (44 к.с.) и с въртящ миг 125 Нм, който може да форсира модела до 125 км/ч. Капацитетът на батерията е 27.4 kWh, което е задоволително, с цел да се изминат 230 км по цикъла WLTP или 305 км по цикъла WLTP City. Гаранцията за Dacia Spring е 3 години или 100 хиляди километра, а за батерията - 8 години или 120 хиляди километра.

В допълнение към нормалната " гражданска " версия на Dacia Spring, на европейския пазар от март 2021 година ще се предлага специфична бизнес версия за така наречен каршеринг коли (с по-устойчив на изхабяване интериор, автоматизирано отваряне на вратите, вградена навигация и отдалечено следене на местоположението), а от 2022 година - лекотоварна версия Spring Electric Cargo без задни седалки и респективно с по-голям багажник.
 Официално: Обявиха цената на електрическата Dacia. И тя е още по-ниска

Ще напомним, че Dacia Spring е основана въз основата на модела Renault City K-ZE, който от своя страна е електрическа версия на бюджетния кросоувър с ДВГ Renault Kwid. С стартирането на пазара ще се оферират две равнища на съоръжение: Confort, който разполага с климатик, 3.5-инчов екран с Bluetooth, USB порт и тапицерия от плат като стандарт, и Confort Plus, който прибавя 7.0-инчов инфоразвлекателен екран с огледално отразяване на смарт телефон, оранжево- тематичен интериорен стайлинг пакет и багра металик.

Първоначално Spring ще се предлага в континентална Европа, като главният клиент е компанията за шерване на коли Zity. Все още не е доказано за продажба в Обединеното кралство, само че преди този момент от Dacia потвърдиха, че колата е " в развой на оценка " за опцията за версия с десен волан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР