По време на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот, който

...
По време на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот, който
Коментари Харесай

Над 600 нарушения в Киев преди парламентарния вот

По време на предизборната акция за предварителния парламентарен избор, който е на следващия ден, полицията в Киев записва 642 нарушавания на изборното законодателство, проверяват се 38 наказателни каузи, оповестява през днешния ден пресслужбата на ведомството.

В по-голямата си част нарушаванията са свързани с противозаконна пропаганда – 354 са случаите, засечени от полицията. Съобщава се и за евентуални подкупи на гласоподаватели – 51 са сигналите са това, за 41 случая с хулигански прояви, 40 случая на спорове, 16 – за възпрепятстване на изборното право и 9 за разваляне на имущество.

По доста от нарушаванията са заведени 38 наказателни каузи, измежду които 2 за опасност или принуждение във връзка с държавен чиновник или държавник. В хода на предизборната акция са формирани 79 административни протокола за нарушавания на реда на слагането на пропагандни материали или разполагането им на неразрешените със закон места. Други 52 са за направа или разпространяване на печатни материали за предизборната пропаганда с изчезнали наложителни данни, а 3 протокола са за нарушавания в реда на воденето на акцията.

Украинското Министерство на вътрешните работи задейства и авиацията за дежурство преди вота, самолети и хеликоптери, както и мобилни екипи от спецчасти на полицията и армията към този момент са на пост в районите на страната.

Партията на президента Зеленски „ Слуга на народа “ провежда редом броене на гласовете поради опасенията от всеобща кражба на избор, заяви организация Интерфакс. Над 50 000 членове на изборни комисии и наблюдаващи са от тази партия. Председателят на изборния щаб Александър Корниенко съобщи, че съгласно социологическите изследвания всеки втори гласоподавател поддържа „ Слуга на народа “. Той обаче предизвести, че това по никакъв начин не се харесва на старите политици и те ще опитат да откраднат от гласовете за партията на Зеленски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР