По време на предизборната кампания се срещнахме с хората в

...
По време на предизборната кампания се срещнахме с хората в
Коментари Харесай

Маджистрели: ЕП не може да вдигне пенсиите, трябва да се справим с корупцията

По време на предизборната акция се срещнахме с хората в Бовеград, Бяла Слатина, Шумен, Варна, Добрич, Велико Търново, Пловдив, Враца, Перник...Навсякъде - при диалозите с хората разбрах, че главният проблем, който ги тревожи, са ниските заплати и пенсии. 

Това съобщи Венета Маджистрели, лидер на листата на Глас Народен за евровота в неделя при онлайн закриването на акцията. Това прелестно го знаят и огромните партии, само че продължаваха да лъжат хората за европейска минимална работна заплата, за пенсии, приходи. 



Истината е, че нито Екологичен потенциал, нито Европейска комисия могат да създадат, тъй че пенсиите да бъдат увеличени. Що се отнася до минималната европейска работна заплата, то тя не може да бъде нараснала от Екологичен потенциал, тъй като по този начин ще се наруши конкурентноспособността на българската стопанска система, може да докара даже до загуба на работни места и още повече нахлуване в сивия бранш на стопанската система. Това непосредствено води до неплащане на осигуровки и точно от там идва неравенството. 

Проблем № 2, който тормози българските и европейсите жители, е корупцията. Глас Народен смятаме, че новообразуваната европейска прокуратура може да помогне за оправянето с този проблем, само че работата на тази прокуратура по тематиката корупция ще обгръща единствено еврофондовете, а напълно корупцията в България. Тоест тя не може да е тотална панацея, за това българското държавно управление би трябвало да работи на локално равнище много по-сериозно. 

Единственият метод да създадем стопанската система работеща и надлежно да се даде опция и на дребни и междинни предприятия, както и на други организации да работят умерено, е оправянето с корупцията, тъй като тя изяжда приходите на хората, сподели още Маджистрели. 

Според Светьо Витков, водач на Политическа партия Глас Народен, тази предизборна акция мина в тематиките за апартментгейт, къщи за посетители, роми. Общо взето в дебатите, в които взеха присъединяване водачите на партиите, се говореше най-вече по национални тематики, а не по такива, които касаят Европа. Тук имам предвид Демократична България и Радан Кънев, Воля и Веселин Марешки, изясни той. 

Според Маджистрели никой не е желал да приказва за съответни промени и способи за справяне с проблемите на България в качеството й на пълновръстен член на Европейски Съюз. Предлагат се пожелателни промени, които звучат красиво, а истината е, че всеки евродепутат, който и да е той, български или различен, няма право на законодателна самодейност. Той не може да предлага нищо от името на жителите. Именно за това една от главните точки в програмата на Глас Народен е законодателна самодейност за европейския парламент и най-много - осветляване на всички процеси в Екологичен потенциал. В момента всички закони, наставления, регулации се пишат от Европейската комисия, където европейските депутати единствено трансформират или допълват текстове, след което Съвета на Европейски Съюз дефинитивно ги трансформира и приема. 

Венета Маджистрели добави, че Глас Народен е била първата партия, която в средата на март е предложила законодателна самодейност на Екологичен потенциал.

Много медии цитираха Манфред Вебер при визитата му в България, като показаха, че той ще работи за влизането на България в Шенген. Това е една операция от страна на медиите и изяснява за какво – господин Манфред Вебер е водещ претендент за ръководител на Еврапейската комисия. Както знаете на България и на Румъния им беше отказано през 2011 година да се причислят към Шенген. И страните, които тогава бяха срещу, бяха Финландия и Холандия.
И това беше гласувано в Съвета на Европейския съюз от обособените министри на страните, т.е на държавно равнище, не на равнище комисия.

Вторият отвод на България, когато ставаше дума за въздух и вода, не за сухопътните граници, беше през март 2012 година продължи опозицията от Германия, Финландия, Холандия. А господин Вебер е от Германия. И питаме няма ли спор на ползи – против Германия ли ще работи, ще лобира ли като началник на Европейска комисия, не се ли избира този началник, с цел да работи за всички страни?

Венета Маджистрели акцентира, че доста ясно и тъкмо и Холандия и Финландия са декларирали, че корупцията и проведената престъпност е това, което ги тревожи, и поради което са срещу България да се причисли към Шенген, даже страната ни да е изпълнила формалните условия. 

Евроизбори 2019
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР