По време на постите се налага да се ограничим в

...
По време на постите се налага да се ограничим в
Коментари Харесай

Как да не ни мъчи глад по време на постите

По време на постите се постанова да се ограничим в храненето и приема на избрани артикули. Експерти дават няколко потребни съвета за това, по какъв начин да не ни мъчи глада:

Разпределете храненията. Вместо на закуска, обяд и вечеря, пробвайте се да разпределите храненията на 5-6 приема в течение на деня. Общата калорийност и състав на продуктите няма да се промени, само че на организма ще му бъде по-лесно да преодолява късите периоди сред приемите на храна, в сравнение с с часове да страда в упованието на обяда или вечерята.

Пийте вода. По време на рестриктивните мерки в храненето, изключително в случай че пиете доста кафе, възприятието на апетит се ускорява. Преди всичко това е обвързвано с обезводняване, защото кафето се явява диуретик. Така че просто се постарайте да пиете повече вода.

Следете за количеството захар. Всички сладки неща или просто артикули, които съдържат захар, водят до повдигане на равнището й в кръвта, след което настава внезапен спад на този индикатор и се усилва възприятието на апетит. Да, сладкото е нужно на организма за сила, само че по-добре е да приемате захар от натурални източници като банани, портокали, праскови.

Избягвайте сериозните физически натоварвания. Ако следвате непоколебим пост с ограничаване на калориите и приемите на храна, постарайте се да не се преуморявате. В противоположен случай организмът ви може да се сблъска с тежък стрес. През този интервал е по-добре да не се напрягате с тежки физически натоварвания.

Източник: Новите родители
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР