По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния

...
По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с Ян Бжежински, старши изследовател в Атлантическия съвет

По време на визитата си във Вашингтон, ръководителят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа организира работна среща с Ян Бжежински, старши откривател в Атлантическия съвет. Срещата бе отдадена на Инициативата ''Три морета'', по която Евро-атлантическият център за сигурност работи интензивно.

Цветанов срещна Бжежински с хода на организацията на идната в края на месец февруари 2020г. конференция по тематиката в София, инициирана от центъра. Цветанов показа, че за конференцията има избрани представители като представители от администрацията на българския Президент и Министерски съвет. Отбелязано беше, че институционалното взаимоотношение на национално равнище е основно за реализиране на задачите на всяка страна, участваща в самодейността ''Три морета''. Официални представители на Естонското председателство на формата също ще вземат участие в конференцията като представители.

Цветанов взе участие в Конференция по сигурността в Сената на Съединени американски щати

Събитието има упоритостта да събере за спор по тематиката ръководители на дипломатически представителства от Европейски Съюз и Съединени американски щати в България. Бжежински и Цветанов показаха обща убеденост, че самодейността ''Три морета'' ще реализира значима поддръжка в България след осъществяване на софийската конференция, както и че това събитие ще даде спомагателен подтик на самодейността в района.

Очаква се през идващите 12 месеца да се образува организационния Секретариат, както и да стартира да действа Инвестиционния фонд към Инициативата ''Три морета'', който има голям евентуален с финансов и капиталов запас, оповестиха от пресцентъра на Евро-атлантическия център за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР