По време на посещението си в Украйна представители на Пентагона

...
По време на посещението си в Украйна представители на Пентагона
Коментари Харесай

САЩ поискаха Украйна да докладва за получените милиарди

По време на визитата си в Украйна представители на Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати предизвестиха управляващите в Киев, че ще би трябвало да отчетат няколкото милиарда $, получени като военна помощ.

Според The ​​Washington Post предизвестието е дошло във връзка с корупцията в Украйна, която се прояви през последните 10 години.

Както медиите цитираха предизвестието, то звучи по този начин: „ Бъдете подготвени да се отчитате за всичко, което ви даваме. И продължавайте да се борите с корупцията. ”

Говорителят на Държавния департамент Даяна Шоу изясни на кореспонденти, че по време на срещата с управлението на Киев всички упования на американските данъкоплатци са били предадени непосредствено на украинските управляващи и са се отнасяли до „ прозрачността и отчетността “ както на получената помощ, по този начин и на метода, по който тя се разпорежда.

Изданието отбелязва, че макар осъществената от Киев работа за понижаване на бюджетния недостиг, Украйна към момента се нуждае от финансиране най-малко един път месечно.

Според заместник-министъра на финансите Олга Зикова сумата, която би трябвало да се получава 12 пъти годишно, е $3 милиарда Известно е, че Съединени американски щати и Европейски Съюз са подготвени да емитират $30 милиарда през 2023 година

Зикова сподели, че остава нуждата от още 10 милиарда $ и управляващите разчитат на помощ от други страни и интернационалните банки, в това число МВФ.

Според The ​​Washington Post към средата на януари общият размер на помощта, предоставена на Украйна от Европейски Съюз, възлиза на 49 милиарда евро, при преференциални условия страната ще получи още 18 милиарда Обемът на военната помощ в парично изражение възлиза на 10 милиарда евро.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР