По време на посещението си в украинската столица министърът на

...
По време на посещението си в украинската столица министърът на
Коментари Харесай

Въздушна сирена изпрати нидерландския външен министър в бомбоубежище в Киев

По време на визитата си в украинската столица министърът на външните работи на Нидерландия Вопке Хукстра трябваше да се скрие в бомбоубежище. В Киев се е присъединила сирена за въздушно нахлуване, удостовери представител на министерството. Това се е случило тъкмо преди срещата с кмета на града Виталий Кличко.

Хукстра посети украинската столица дружно с немския си сътрудник Аналена Баербок. Нидерландският министър беседва с украинския президент Володимир Зеленски. Той съобщи, че страната му ще продължи да поддържа Украйна и след края на войната с Русия. " Украйна може да разчита на нас, когато пристигна време за възобновяване ", сподели министърът.

Хукстра се срещна и с украинския външен министър Дмитро Кулеба, пред който пое ангажимент да продължи поддръжката с оръжие, финансови и филантропични средства, заяви осведомителният уебсайт NLTimes.

Нидерландският външен министър посети Ирпин - предградие на Киев, потърпевшо тежко от войната с руснаците. " Разрушените от бомбардировките къщи и здания илюстрират въздействието, което войната е оказала върху живота на мъжете, дамите и децата, които живеят тук ", сподели той. " Тези дейности не могат да останат ненаказани. Нидерландия се ангажира да откри истината и да реализира правдивост. "

Освен че се срещна с членовете на украинския кабинет, Хукстра откри публично още веднъж нидерландското посолство в Киев. След експлоадирането на войната дипломатическото посланичество се реалокира в западния град Лвов, а известно време работеше и от Полша.

Хукстра посети Украйна малко преди експлоадирането на войната дружно с министър-председателя Марк Рюте. Нидерландия поддържа страната в битката ѝ против Русия, като доставя оръжия, наред с други неща. Правителството желае също да помогне за следствието на възможни военни закононарушения.

По-късно тази седмица Рюте ще направи видеообръщение към украинския парламент, както Зеленски се обърна към нидерландския в края на март. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР