По време на посещението си в Триполи днес председателят на

...
По време на посещението си в Триполи днес председателят на
Коментари Харесай

Таяни предлага на Либия създаване на "черен списък" за трафиканти на мигранти

По време на визитата си в Триполи през днешния ден ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни акцентира потребността от основаване на " черен лист " за основните трафиканти на мигранти за сполучлива битка с трафика в Европа и Африка, съобщи " Франс прес ".

" Трябва да се сътвори " черен лист " на огромните трафиканти, въз основа на който полицията и провоохранителните органи в Африка и Европа да могат да си сътрудничат в името на една обща цел ", съобщи на конференция Таяни и добави, че тези трафиканти са " терористи, трафиканти на оръжие и на хора ". " Ако не пристъпим към унищожаването на незаконните организации, ще бъде много мъчно да се борим с незаконната миграция ", добави той.

Таяни сложи въпроса на среща с министър-председателя на Правителството на националното единение на Либия Файез ел Сарадж.

Той уточни, че е разговарял с либийски представител за значимостта на защитата на южните граници на Либия, с цел да се ограничи потокът от мигранти, идващи в страната за да подхващат рисковано пътешестване през Средиземно море.

Сред тематиките на диалозите сред двамата бяха съдействието в икономическата сфера, опазването на здравето и региона на висшето обучение.

В политически проект Таяни уточни, че Европейски Съюз е подготвен да помогне на Либия в свикването на скорошни избори, по-конкретно за " техническата подготовка ", и да изпрати наблюдаващи, които да проследят хода на гласуването. " От Либия зависи да насрочи дата за избори, а не от нас ", сподели той, без да прави намек за срещата в Париж.

В края на май френският президент Еманюел Макрон събра в Париж главните настоящи лица в либийската рецесия и получи заричане за осъществяване на президентски и парламентарни избори на 10 декември. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР